erdei gyümölcsös kevert süti



Ma úgy jöttem haza, hogy valamit nekem most azonnal sütnöm *KELL*. Kell valami hasznosat csinálni azután, hogy a vasbeton beadandó elkészítése kudarcba fulladt. Akármennyire is hihetetlen, de vannak dolgok, amikhez kevésbé értek, hihi. :) Ki is találtam útközben, hogy kevert süti lesz, van is hozzá egy jó receptem, ami a poharas verzió átalakítva, finomliszt- és cukormentessé téve. (Majd az is érkezni fog, amint lesz a sütiről prezentálható képem!)



A probléma csak annyi, hogy nem volt itthon sem kefir, sem joghurt. Úgyhogy fogtam a kis papírt, ceruzát, mérleget és megpróbáltam valami állagra hasonlót alkotni, közben pedig ügyeltem arra, hogy könnyű, könnyen megjegyezhető recept legyen, ha esetleg jól sikerül, később eszembe jusson rögtön, miből mennyi kell. Esküszöm, ez még puhább és finomabb lett, mint az eredeti verzió!



Hozzávalók (kisebb tepsihez vagy piteformához):
  • 2 tojás
  • 4 ek tejföl (kb. 100 g)
  • 4 ek eritrit (kb. 75 g)
  • 4 ek teljes kiőrlésű búzaliszt (kb. 65 g)
  • 4 ek durum liszt 
  • 4 ek olaj (kókuszolaj/étolaj)
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai/1 tk vanília

  • 15 dkg erdei gyümölcs


Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 175-180 °C-ra.
  2. Az összes hozzávalót szépen elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tálba öntjük, egyenletesre simítjuk. Megszórjuk a tetejét a gyümölccsel.
  3. Kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).


Tehát szinte mindenből 4 evőkanálnyi kell, gyorsan összekeverhető és utána a sütő végzi a dolgát. És ha ez nem lenne elég, akkor nézzük csak a szénhidrát-adatokat:



Egy kockában alig több, mint 8 g szénhidrát van (ha 12 darabra vágjuk), a teljes süti pedig 100 g szénhidrátot tartalmaz. (Nyilván másfajta édesítéssel ez változhat.)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése