cukormentes csokis keksz

cukormentes csokis keksz

Ez egy nagyon-nagyon régi recept, szerintem van már 10 éve is, hogy felvéstem valami amerikai honlapról. Azóta inkább anyukám süti, nagymamámnak, akinek ez nagy kedvence. Szuper finom és sokáig el is áll egy sütis dobozban. A nagymama-féle verzióba azonban szokott kerülni dió, mandula, mazsola. Én viszont a legjobban így „simán” csak csokival szeretem. 🙂 A cukormentes csokis keksz receptje a bejegyzésben olvasható!

Hirdetés

cukormentes csokis kekszHozzávalók:

  • 220 g vaj
  • 1 tojás
  • 125 g xilit
  • csipet só
  • 100 g durum liszt (fele teljes kiőrlésűre cserélhető)
  • 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 60 g diabetikus csokoládé (vagy min. 70%-os csoki)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
  2. A legegyszerűbb egy aprítógépben elkészíteni a kekszet. A vajat és a tojást kikeverjük a cukorral, majd a csoki kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is és alaposan összedolgozzuk. Ragacsos tésztát fogunk kapni, ebbe forgatjuk bele az apróra vágott csokit.
  3. Egy jó nagy púpozott teáskanálnyival kanalazunk a sütőpapíros tepsire, nem kell szétlapítani sem, hiszen majd magától elterül sütés közében -ezért rakjuk kicsit távolabb egymástól őket. Kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy hagyjuk kihűlni, mert sütés után még nagyon puha és egy keksz általában nem puha, igaz? 🙂

Az adatok tájékoztató jellegűek. Nekem kb. 40 darab keksz lett ebből az adagból.

Még több édes sütemény receptért kattints ide!

cukormentes csokis keksz

Tehát légmentesen záródó dobozban elég sokáig eláll. Bár nálunk szerintem erre nem lesz szükség. 🙂 Aki szeretné, rakhat bele még durvára vágott mandulát, diót, mogyorót és halkan megjegyzem, aszalt gyümölcsöket is.

 

Ha tetszett ez a cukormentes csokis keksz recept és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük