cukormentes nagyon citromos joghurttorta sütés nélkül

cukormentes citromos joghurttorta

Sajnos az időjárás úgy gondolta, hogy ma nem kedvez nekem, már ami a fényeket illeti. 🙁 Nagy nehezen készült pár kép, mondjuk közben a süti nagy részét sikerült is megennem, bánatomban és idegességemben. Szóval imádom a citromot. Ha lehet, mindenbe teszek. Sőt, magában is imádom enni. Egyik legjobb gyümölcs a zöldalma mellett. A tuti befutó egyébként mindig a túró-citrom páros nálam, de a pár napja készített joghurttorta után mindenképp ismételni akartam, most még-még-még citromosabb változatban. Nézzük is ezt a cukormentes nagyon citromos joghurttorta (sütés nélkül) receptjét!

Hirdetés

cukormentes nagyon citromos joghurttorta

Hozzávalók (egy kicsi ~17 cm-es tortaformához):

az alaphoz:

  • 50 g darált korpovit keksz
  • 50 g darált zabpehely
  • 50g olvasztott zsiradék (kókuszolaj/vaj)
  • 2 ek eritrit

a joghurtos réteghez:

  • 200 g habtejszín
  • 250 g joghurt
  • 4 csapott tk zselatinpor
  • 1 nagy citrom leve
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 50 g eritrit

Elkészítés:

  1. A kekszet és a zabpelyhet kávédarálón ledaráljuk, hozzáadjuk az eritritet és az olvasztott vajat, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk egy kanál hátuljával szép egyenletesen.
  2. A habtejszínt felfőzzük a zselatinnal*, hozzákeverjük a joghurtot, a citrom levét, héját és az eritritet. Ezt ráegyengetjük az alapra és fóliával lefedve hűtőbe tesszük min. 2-3 órára, de jobb egy éjszakára. A tetejét meg -annak, aki szintén akkora citromrajongó, mint én- lehet plusz citromkarikákkal díszíteni. 

Még sütni sem kell! 🙂

*az elkészítés attól is függ, milyen zselatint használunk, járjunk el a csomagoláson található utasítás szerint.

Az ábra csak tájékoztató jellegű!

Még több sütés nélküli receptet ide kattintva érsz el.

cukormentes nagyon citromos joghurttorta

Én kevesebb zselatint használtam, mert nem rajongok a túl zselés-kocsonyás állagért, kicsit kiráz tőle a hideg, jobban szeretem, ha még krémesebb állagú a joghurt, de nem folyik egyből teljesen szét. A kocsonyás joghurttortába harapás olyan, mintha egy darab nyers, pikkelyes halra harapnék rá. 😀

cukormentes citromos joghurttorta

Ha tetszett ez a cukormentes nagyon citromos joghurttorta (sütés nélkül) és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük