teljes kiőrlésű sajtos rúd – kicsit másképp

fűszeres teljes kiőrlésű sajtos rúd

Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek. 🙂 Én sütöttem, pihentem, sorozatoztam, társasoztam, szóval szerencsére nyugiban töltöttem el az év utolsó napjait. (Tudom, a blogon az előbbi nem látszik meg, viszont most szeretném helyrehozni és az a mondás, hogy amit az év első napján csinálunk, jó eséllyel azt fogjuk egész évben is, tehát babonából is írok most egy bejegyzést.) Ez az egyik kedvenc ropogtatnivalóm, imádom a fűszereket, szeretek velük játszani, és nem sajnálom őket semmiből, így a sztenderd sajtos rudat is felturbóztam velük: nézzük a fűszeres teljes kiőrlésű sajtos rúd receptjét!

Hirdetés

fűszeres teljes kiőrlésű sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt (15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza-, illetve 5 dkg durum liszt)
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 5 dkg sajt, lereszelve
  • fűszerek ízlés szerint (nálam: egy-egy nagy csipet oregano, kakukkfű, bazsalikom)
  • 1 csipet őrölt piros paprika
  • 1 tojássárgája
  • 5-6 ek hideg víz
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés:

  1. A liszteket a sóval és a vajjal összemorzsoljuk, belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a fűszereket, majd jól összekeverjük. Beleütjük a tojássárgáját és a vízzel összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra, megkenjük a tojással és felvagdossuk őket kis rudakra. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra.
  3. Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

Az egész adagban van összesen ennyi szénhidrát, ebből két nagy tepsinyi sütemény lett. Az ábra csak tájékoztató jellegű!

Még több sós ropogtatnivaló és süti receptjét találod a blogon. Kattints ide, hogy elérd őket!

fűszeres teljes kiőrlésű sajtos rúd

Lehet kísérletezgetni a fűszerezéssel! 🙂 A tetejére lehet még szórni sajtot, zabpelyhet, nagy szemű dekorsót, ki hogyan szereti díszítgetni. (note-to-self: A fényviszonyok télen sosem kedveznek.)

Ha tetszett ez a fűszeres teljes kiőrlésű sajtos rúd és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

3 Replies to “teljes kiőrlésű sajtos rúd – kicsit másképp”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük