kakaós pufi palacsinta


Szégyenletes dolgok történtek, közel három hónapja nem írtam. :( Az élet minden területén alkotói válságban szenvedtem/szenvedek, nem csak a diplomámmal kapcsolatban, hanem a sütéssel is. Alig sütöttem, ha meg igen, akkor is a jól bevált dolgokat, lehetőleg jó egyszerűeket. De azt hiszem, kezd visszajönni a kreativitás, ihletek, ötletek. Ez a palacsinta egyébként pont egy ilyen "mit egyek, nincs kedvem semmihez, na jó, valamit dobjunk össze jó gyorsan" pillanatban készült.



Hozzávalók:
  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 50 g durum liszt
  • 10 g sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek eritrit
  • 1 tojás
  • 75 ml olaj
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek víz

Elkészítés:
  1. A liszteket a sütőporral, sóval, sütőporral és eritrittel elkeverjük. Beleöntjük a tejet, olajat, vizet.
  2. A tojást különválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig hozzákeverjük a liszthez.
  3. Miután a lisztes keveréket csomómentesre kevertük, beleforgatjuk óvatosan a tojáshabot.
  4. Ezután én kétfelé szedtem a palacsintatésztát, az egyik felébe belekerült a kakaópor és lazításképpen még egy evőkanál víz.
  5. A sütéshez, ha jó palacsintasütőnk van, nem kell olaj. Felforrósítjuk a sütőt, majd közepes lángra visszakapcsoljuk. 
  6. A tésztákból felváltva kanalazunk fél-egy evőkanálnyit: egy evőkanál sima tészta, rá egy evőkanál kakaós tészta, ismét egy evőkanál sima, majd ismét egy evőkanál kakaós tészta - attól függ, mekkora palacsintákat szeretnénk.
  7. Mindkét oldalát barnára sütjük.



Ebből az adagból összesen 16 kisebb palacsinta készült.

 Reggelire is ideális lehet, ha pl. valamilyen növényi tejet használunk, nagyon laktató. :)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése