cukormentes túrógolyó

cukormentes túrógolyó

Ezer éve szerettem volna már hasonló édességet csinálni, most pedig pont volt itthon egy kis maradék túró, amit felhasználhattam hozzá. Nagyon gyorsan elkészül, bár kicsit várnunk kell vele, hogy a csokoládé megdermedjen a tetején. Igazi cukormentes fehérjebomba. Sajnos el kell keserítsem azokat, akik valami geil édes dolgot képzelnek emögé: szó sincs erről, ez nem egy agyoncukrozott változat! A cukormentes túrógolyó receptje a blogban.

Hirdetés

cukormentes túrógolyó

Hozzávalók (35 darabhoz):

  • 400 g zsírszegény túró
  • 5 db gullón keksz (cukormentes, teljes kiőrlésű gabonából készült)
  • 25 g vaníliás porxilit
  • 4-5 csepp folyékony édesítőszer
  • fél citrom reszelt héja
  • negyed citrom leve
  • 120 g diabetikus étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszolaj (étolaj is jó)

Elkészítés:

  1. A kekszet tegyük zacskóba, majd egy sodrófa segítségével törjük apró morzsásra. Ez a keksz e célra megfelelőbb, hiszen édesített (maltitollal), illetve könnyen szép apróra lehet törni.
  2. A túrót keverjük össze a keksszel, édesítőszerekkel, a citromlével és héjjal, majd jó alaposan törjük át.
  3. A csokoládét olvasszuk fel mikróban (30-30 másodperces részletekben, minden részlet után alaposan keverjük át, hogy a csokoládé ne égjen oda. Öntsük hozzá az olajat, majd dolgozzuk össze.
  4. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával és olajozzuk meg. Amíg a csoki egy kicsit hűl, teáskanálnyi túróból gyúrjunk golyókat.
  5. A golyókat egyenként egy fogpiszkáló segítségével mártsuk a csokoládéba és sorakoztassuk a tepsire őket. Kb. fél óra elég neki a hűtőben, hogy megdermedjen rajta a csoki. 

Az ábra csak tájékoztató jellegű!

Még több sütés nélküli receptet találsz itt.

Ízlés szerint töltelékkel (mogyoró, gyümölcs, stb.) is elkészíthető. Ti milyen változatot készítenétek? TIPP: Ha mégis egy édesebbet szeretnénk, akkor étcsokoládé helyett használjunk tejcsokoládét, illetve a túrómasszába tegyünk még édesítőszert ízlés szerint. Azonban így a szénhidrátmennyiség is változni fog!

Ha tetszett ez a cukormentes túrógolyó recept és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

4 Replies to “cukormentes túrógolyó”

  1. Szia!

    Nos, én tegnap szerettem volna elkészíteni ezt a sütit, csak nem cukormentes verzióban. Tehát rendes háztartási kekszet használtam, cukrot és tejcsokit. De az istenért sem tudtam golyókat formálni, mindig szétesett a túró. Mit csináltam rosszul? 😀

  2. Szia!

    Ennek sajnos több oka is lehet. Amire így hirtelen gondolni tudok:
    1: Nem volt elég krémes a túró, inkább darabos. Én sissy túrót használtam hozzá, az pont jó volt ehhez. Esetleg kevés tejfölt lehet ilyenkor hozzákeverni, vagy villával/turmixgéppel jó alaposan áttörni.
    2: A háztartási keksz szárazabb, mint a gullón kekszek, így abból szerintem kevesebb kell bele (ehhez a mennyiséghez 3 db keksz kellhet).
    3: Nekem is volt néhány, ami nehezebben állt össze, az segített, ha kicsit többet "gyurmáztam" velük, úgy már nem volt gond.
    Remélem tudtam segíteni és legközelebb sikerülni fognak! 🙂

  3. Sissy félzsíros túrót használtam. A keksz akkor több lehetett mert 5-öt törtem bele, mivel a túróm is 500 gramm volt, azt hittem kelleni fog az öt keksz. Hiába gyurmáztam.. 🙁 Ha kicsit össze is állt, mire letettem volna már esett is szét. Úgyhogy dühömben széttapicskoltam az egészet a tepsibe, és kanállal ettük meg 😀

  4. Ilyenkor esetleg több nedvesség kell neki, lehet hozzáadni plusz tejfölt, vagy cukor helyett mézzel dolgozni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük