mogyoróvaj házilag mindenmentesen

mogyoróvaj házilag mindenmentesen

Körülbelül egy fél éve kóstoltam először a mogyoróvajat, azóta óriási szerelem, s bár a bolti verziókban nagyon kevés cukor van, tovább akartam menni és megkérdeztem: mogyoróvaj házilag mindenmentesen? Igen! Úgyhogy most el is készítettem a cukormentes változatot, eritrit hozzáadásával.

Hirdetés

mogyoróvaj házilag mindenmentesen

Hozzávalók:

  • 350 g pörkölt, sótlan mogyoró
  • 1 ek olaj
  • 1 ek eritrit
  • fél tk só

Elkészítés:

  1. Egy turmixgépet, vagy aprítógépet fogunk használni. Én a „crunchy” változatot szeretem, amiben még vannak nagyobb darabok, így kimértem 75 g mogyorót. Ha teljesen sima vajat szeretnénk készíteni, akkor ez a lépés elhagyható, dolgozzunk a teljes mennyiséggel a kezdetektől. A kimért, kevesebb mogyorót nagyon rövid ideig daráljuk át, amíg még maradnak benne nagyobb darabkák. Vegyük ki, tegyük félre.
  2. Kb. fél-1 percig turmixoljuk össze a mogyorót. Elég sűrű lesz, a nedves homokra hasonlít a legjobban. A turmixolás után kicsit lazítsuk fel a masszát, kaparjuk le a gép oldaláról és aljáról.
  3. Ezután további 1 percig turmixoljuk, míg kezd fényes lenni. Ha ez megvan, adjuk hozzá a sót, eritritet és olajat, majd további 1 percig turmixoljuk.
  4. Opcionális: A maradék mogyorót öntsük hozzá és keverjük el, vagy turmixoljuk bele a mogyoróvajba (pár másodperc). És készen is vagyunk. 🙂 Nekem egy kisebb befőttesüvegnyi lett ebből a mennyiségből. Tároljuk hűtőben!

Az ábra adatai csak tájékoztató jellegűek!

A nagy magvaj kalauzt ITT TALÁLOD. A link alatt mogyoróvaj, mandulavaj, kesuvaj, dióvaj, pisztáciavaj és törökmogyoróvaj receptjét is megtalálod rengeteg sok fázisfotóval és pontos, részletes leírással.

mogyoróvaj házilag mindenmentesen

Természetesen magában is nagyon finom, de alig várom, hogy valami süteményben is szerepet kapjon. 🙂

Ha tetszett a mogyoróvaj házilag mindenmentesen, továbbá tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük