cukormentes mogyoróvajas sajttorta

cukormentes mogyoróvajas sajttorta

A január eleje általában a „dolgozzunk maradékokból” időszaka, itt sem volt ez másképp. Akármennyire is imádom a mogyoróvajat kenyérre kenve, lekvárral, már alig vártam, hogy valamilyen süteménybe is belevarázsoljam, így született meg ez a -nagyrészt maradékokból készült- cukormentes mogyoróvajas sajttorta. Van benne mogyoróvaj, keksz, csoki és karácsonyról megmaradt karamellás, cukormentes szaloncukor. 🙂 Utóbbiról jelentem, még mindig semmi baja, jó sokáig eláll.

Hirdetés

cukormentes mogyoróvajas sajttorta

Ennél töményebb torta szerintem nem létezik a világon. A töménysége pedig fordítottan arányos az elkészítési idejével, szerintem sütéssel, előkészületekkel együtt megvolt 20-25 perc alatt. Nem igényel semmi különösebb szaktudást, vagy ügyességet, akárcsak a legtöbb általam készített torta, szóval kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlom.

Hozzávalók (egy kisebb, 15 cm-es tortaformához):

az alaphoz:

  • 15 db korpovit keksz
  • 20 g földimogyoró (sótlan, pörkölt)
  • 40 g olvasztott vaj
  • 1 púpozott ek eritrit
  • 60 g diabetikus étcsokoládé
  • 1 tk kávépor (elhagyható)

a krémhez:

  • 100 g habtejszín
  • 250 g light krémsajt
  • 180 g mogyoróvaj (recept)
  • 100 g eritrit

a díszítéshez:

  • 3 db karamellás szaloncukor (recept) vagy csokoládé

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Az alaphoz a kekszet és a mogyorót apróra daráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és az eritrittel. Egy alul és oldalt is kivajazott tortaformába nyomkodjuk a „tésztát” és 10 percig sütjük.
  2. A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött vagy mikróban (30-30 másodperces részletekben, minden részlet után jól átkeverve, hogy ne égjen meg a csoki), hozzákeverjük a kávéport és rácsorgatjuk a kekszes alapra, majd óvatosan eloszlatjuk egy kiskanál hátuljával.
  3. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a krémsajtot, mogyoróvajat és eritritet, majd egyneművé keverjük. Rákenjük az alapra, és alufóliával lefedve hűtőbe tesszük minimum 3 órára (vagy egy éjszakára, hiszen így jobban összeérnek az ízek – unásig tudnám ezt hangsúlyozni!).
  4. Ha megdermedt a torta, a szaloncukrokat feldaraboljuk és rászórjuk.

Most 10 szeletre számoltam a szénhidrátmennyiséget. Az ábra adatai csak tájékoztató jellegűek!

Még több torta receptjét éred el ezen a linken.

cukormentes mogyoróvajas sajttorta

Sokkal szebben egyben marad a torta természetesen, ha hagyunk neki elég időt hűlni és összeállni, viszont én a fényviszonyok miatt kénytelen voltam hamarabb felvágni, hogy még természetes fénynél lehessen képeket készíteni róla.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

One Reply to “cukormentes mogyoróvajas sajttorta”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük