csoki mousse


Csoki mousse. Cukormentesen. Habkönnyű, tömény csokis álom. Nagyon egyszerű elkészíteni, az egyetlen hátulütője, hogy hűteni kell 3-4 órán át és addig nem tudunk beleenni. (Na persze ;)



Hozzávalók:
  • 85 g diabetikus étcsokoládé
  • 5 g zsírszegény kakaópor
  • 20 g vaj
  • 3 tojás, szétválasztva
  • 25 g eritrit
  • gyümölcsök a díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés:
  1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaóport és a vajat, majd hagyjuk picit hűlni.
  2. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből és az édesítőszer nagyobb részéből kemény habot verünk (ha fejjel lefelé fordítjuk a tálat, nem esik ki a hab - ekkor jó. Na jó, igazából ezt még sosem mertem megcsinálni, szóval elég ha megdöntitek egy picit a tálat és nem kezd el kicsúszni, kifolyni belőle a tojáshab, akkor minden oké.)
  3. A tojások sárgáit a maradék eritrittel habosra és világosra verjük, hozzáöntjük a kissé kihűlt csokihoz, alaposan elkeverjük.
  4. A tojáshabból egy kicsit beleforgatunk a csokis masszába, majd ha egynemű, akkor a maradékot is beleforgatjuk. Legjobb, ha egy spatulával alulról felfelé forgatjuk át a csokit a habon, így kevésbé törik össze. 
  5. Fóliával lefedve hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd tetszőleges adagokat kanalazunk tálra, pohárba és gyümölccsel, mentával díszítjük.

 A legjobb az egészben a szénhidráttartalma, mert igen, jól látjátok, az egész adagban van összesen 40 g CH. (Ez természetesen csokoládétól is függ!)

A következő lépés természetesen az lesz, hogy ezt az alapkrémet valamilyen süteménybe is belekombinálom. Ti milyen édességet, sütit, tortát készítenétek vele?


Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése