cukormentes epres görögjoghurtzselé (hüti)

cukormentes epres görögjoghurtzselé

Többek közt elindult az eperszezon, túl vagyok már 10 üveg cukormentes eperlekvár befőzésén és kb. ötven fajta epres süti kikísérletezésén. 🙂 Most ezt a hűsítő, lágy epres finomságot hozom nektek, amihez még a sütőt se kell bekapcsolni: nyáron eléggé előnyös. Cukormentes epres görögjoghurtzselé, alias hüti bemutatkozik.

Hirdetés

cukormentes epres görögjoghurtzselé

Hozzávalók:

  • 200 ml habtejszín
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai/1 tk vaníliakivonat
  • 4 púpozott ek eritrit
  • 400 g görög joghurt
  • 1 dl tej
  • 20 g étkezési zselatin
  • 300 g eper

Elkészítés:

  1. A habtejszínt elkezdjük felverni, amikor már sűrűbb lesz, hozzáadjuk a vaníliát és az eritritet és olyan állagúra verjük, hogy ha kivesszük belőle a mixert, a hab nem esik le róla.
  2. Belekeverjük a joghurtot.
  3. A tejben elkeverjük a zselatint és közepes lángon forrásig hevítjük. Ha nem lett csomómentes (nálam is előfordul az ilyen), akkor egy kis lyukú szűrőn passzírozzuk át. Hagyjuk picit hűlni. Átkanalazunk a joghurtból a zselatinba, elkeverjük, majd ha kiegyenlítődött a hőmérséklete, hozzáadjuk a maradék joghurthoz és alaposan összedolgozzuk.
  4. Az epret kisebb darabokra vágjuk (könnyebb lesz így a végén szeletelni), és egy spatulával óvatosan, pár mozdulattal a joghurtba forgatjuk őket.
  5. Jobb, ha egy őzgerinc vagy kenyérsütő formát kibélelünk szépen alufóliával, majd abba töltjük a masszát és minimum 4 órára hűtőbe tesszük (jobb az egy éjszaka itt is!). Tálaláskor kifordítjuk a formából a zselét. Én nem béleltem ki a formát, mondván, úgyis ráncos lesz, így a hűtés után kicsit forró vízzel kellett átsimogatni, hogy kicsusszanjon belőle. 🙂

Az ábra adatai csak tájékoztató jellegűek!

Még több sütés nélküli édességet találsz itt.

cukormentes epres görögjoghurtzselé

Szezontól függően természetesen készíthető más gyümölccsel is, például barack, bogyós gyümölcsök, citrom, narancs, stb. Rengeteg lehetőség van.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

2 Replies to “cukormentes epres görögjoghurtzselé (hüti)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük