cukormentes piña colada torta

cukormentes piña colada torta

Ez az a recept, aminek az alapanyagait apránként szedtem össze és úgy indult igazából, hogy hónapok óta szemeztem a kókuszchipssel. A sütemény a 160 gramm blog szerzőjének, Izának készült: része annak a kihívásnak, melyben olyan ételeket készítünk el, amiket ő is megehet. És hogy ez miért kihívás? Azért, mert az ételnek glutén-, tej- és laktózmentesen is IR-kompatibilisnek kell lennie. Ez igazából a második ilyen receptem a blogon. 🙂  A cukormentes piña colada torta receptje a bejegyzésben.

Hirdetés

(Az első a habcsókos almás máktorta, melynek a receptjét itt érheted el.)

cukormentes piña colada torta

A torta semmilyen lisztet vagy tejterméket nem tartalmaz, és ahogy a neve is mutatja az ananász és a kókusz kap főszerepet. Nem szükséges hozzá szinte semmi extra hozzávaló, a legtöbbet egy hipermarketben is be tudjuk szerezni. A kókuszchipsen kívül én mindent ott vásároltam meg, azt keressük piacon vagy különböző „magos” boltokban.

Hozzávalók (egy 21 cm-es tortaformához):

  • 3 tojás szétválasztva
  • csipet só
  • 80 g + 1 ek eritrit
  • 3 ek kókuszolaj (sima étolaj is megfelel)
  • 130 g kókuszreszelék
  • 1 dl ananászlé (100%-os, semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmazó)
  • fél cs (gluténmentes) sütőpor
  • 2 tojásfehérje
  • 2 ek eritrit
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 20 g kókuszchips

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. A szétválasztott három tojás fehérjéiből csipet sóval habot verünk, közben pedig összekeverjük a 80 g eritritet a kókuszolajjal, kókuszreszelékkel, ananászlével, tojássárgákkal és sütőporral. A tojáshabhoz adunk még egy evőkanálnyi eritritet és  kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a kókuszos-ananászos masszába, mintha piskótát készítenénk.
  2. Sütőpapírral kibélelünk alul és oldalt is egy tortaformát, majd belekanalazzuk a masszát. 30 perc alatt megsütjük.
  3. A sütit kivesszük a sütőből, a kókuszchipset pedig sütőpapíros tepsin 5 perc alatt megpirítjuk. (Félidőben egyszer átkeverjük.) A sütő hőfokát ezután levesszük 150 °C-ra.
  4. A két tojásfehérjéből a két evőkanál eritrittel, sóval és citromlével habot verünk. Akkor jó, ha szép fényes és nem folyós. A sütemény tetejére kanalazzuk (nem kell elegyengetni sem, a kis csúcsok csak rusztikusabbá teszik:). További 10-15 percig sütjük: ha kicsit barnul a teteje, tökéletes lesz.
  5. Megszórjuk a pirított kókuszchipssel, óvatosan kiszedjük a formából, kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhető is. 🙂

Nem csalás, nem ámítás, valóban ennyi szénhidrátot tartalmaz a sütemény, így akár ebéd utáni desszertként is beilleszthető a diétába. Az ábra adatai csak tájékoztató jellegűek!

Még több torta receptet találsz itt.

cukormentes piña colada torta

Igazán szaftos, kókuszos, ananászos ez a koktélt idéző torta, igazi nyári finomság, remélem Izának is ízleni fog. 🙂 A fotókhoz a Fotókellék fotohatterek.hu háttereit használtam, imádom őket, alig várom, hogy a többit is kipróbálhassam!

cukormentes piña colada torta

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

One Reply to “cukormentes piña colada torta”

  1. Nagyon incsiklandozó örülök neki ,hogy ilyen sütiket is lehet sütni pár alapvető dologból és egészségesen köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük