erdei gyümölcsös pohárkrém


Visszatértem! :)
Sajnos a január életem legrosszabb hónapja volt, viszont úgy döntöttem, hogy a blogom nem fogja megsínyleni a történéseket, hiszen mostanában ez az egyetlen kreatív dolog, amivel foglalkozhatok. Szóval foglalkozni is fogok vele.
 
Ennek az erdei gyümölcsös pohárkrémnek a receptjét hoztam most el, számtalan előnye van: elsősorban finom, másodsorban gyorsan össze lehet dobni, harmadsorban a dolgok nagy részét a hűtő végzi el helyettük. A hátránya viszont sajnos az, hogy várni kell vele aztán meg viszonylag hamar elfogy.




Hozzávalók (4 nagyobb adaghoz):
  • 5 db gullón keksz
  • 200 g habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 2 ml folyékony édesítőszer
  • fél tk vaníliakivonat
  • 200 g erdei gyümölcs

Elkészítés:
  1. A habtejszínt felverjük.
  2. Közben egy-egy kekszet a pohár aljába morzsolunk (legyenek benne kisebb darabok is, tehát ne pusztán homokot csináljunk belőle).
  3. Ha a tejszín felverődött, akkor hozzáadjuk a mascarponet, az édesítőszert és a vaníliát. Ezt alacsonyabb fokozaton homogénre keverjük.
  4. A kekszrétegre kanalazunk a krémből, majd 2-3 evőkanálnyit rászórunk az erdei gyümölcsből, a végén pedig a maradék krémet elosztjuk a gyümölcsökön.
  5. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára (de legjobb egész éjszakára, hogy összeérjenek az ízek, ezt a szöveget pedig szerintem levédetem, annyiszor használom).
  6. A végén a maradék egy darab keksszel megszórjuk a tetejét.

Egy fél tízórai vagy uzsonna.
 
Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése