Visszatértem! :)
Sajnos a január életem legrosszabb hónapja volt, viszont úgy döntöttem, hogy a blogom nem fogja megsínyleni a történéseket, hiszen mostanában ez az egyetlen kreatív dolog, amivel foglalkozhatok. Szóval foglalkozni is fogok vele.
Ennek az erdei gyümölcsös pohárkrémnek a receptjét hoztam most el, számtalan előnye van: elsősorban finom, másodsorban gyorsan össze lehet dobni, harmadsorban a dolgok nagy részét a hűtő végzi el helyettük. A hátránya viszont sajnos az, hogy várni kell vele aztán meg viszonylag hamar elfogy.
Hozzávalók (4 nagyobb adaghoz):
- 5 db gullón keksz
- 200 g habtejszín
- 250 g mascarpone
- 2 ml folyékony édesítőszer
- fél tk vaníliakivonat
- 200 g erdei gyümölcs
Elkészítés:
- A habtejszínt felverjük.
- Közben egy-egy kekszet a pohár aljába morzsolunk (legyenek benne kisebb darabok is, tehát ne pusztán homokot csináljunk belőle).
- Ha a tejszín felverődött, akkor hozzáadjuk a mascarponet, az édesítőszert és a vaníliát. Ezt alacsonyabb fokozaton homogénre keverjük.
- A kekszrétegre kanalazunk a krémből, majd 2-3 evőkanálnyit rászórunk az erdei gyümölcsből, a végén pedig a maradék krémet elosztjuk a gyümölcsökön.
- Hűtőbe tesszük legalább 4 órára (de legjobb egész éjszakára, hogy összeérjenek az ízek, ezt a szöveget pedig szerintem levédetem, annyiszor használom).
- A végén a maradék egy darab keksszel megszórjuk a tetejét.
Egy fél tízórai vagy uzsonna.
Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése