mindenmentes raffaello

mindenmentes raffaello

Újabb sütés nélküli csoda, extra mandulás és kókuszos kivitelben, ráadásul mindenmentes, mert sem tejtermék, sem glutén, és még tojás sincsen benne, szóval aki ételallergiás, az ettől az édességtől nem kell, hogy féljen. A mindenmentes raffaello receptje a bejegyzésben megtalálható.

Hirdetés

mindenmentes raffaello

A gombócok picit óriásira sikerültek. 😀 Lehet alakítani rajta, akkor több mandulára lesz szükség. Én 30 db-ot tudtam ekkora mennyiségből csinálni, kisebb gombócok esetén kijön az 50 is.

mindenmentes raffaello

Hozzávalók (30 óriási darabhoz):

  • 30 db blansírozott mandula
  • 3 dl mandulatej
  • 1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 3 púpozott ek eritrit
  • 75 g margarin/laktózmentes vaj
  • 150 + 50 g kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. Ha héjas mandulánk van, akkor először jól átmossuk és forrásban lévő vízbe tesszük, pár percig főzzük. Utána leöblítjük hideg vízzel, konyharuhára csúsztatjuk és egyszerűen „kinyomjuk” a héjából.
  2. A mandulatejet a pudinggal és az eritrittel elkeverjük csomómentesre, majd felforraljuk. (Először érdemes csak pici folyadékkal keverni, majd ha sima lett, akkor hozzáadni a maradékot, így nem lesz csomós a puding.) Folyamatos kevergetés mellett pudingot főzünk belőle.
  3. Hozzáadjuk a margarint/laktózmentes vajat és 150 g kókuszreszeléket és még a tűzön pár percig kevergetve főzzük. Utána félretesszük és picit hagyjuk hűlni, hogy dolgozni tudjunk vele.
  4. A maradék kókuszreszeléket (50 g) tálba rakjuk. A mandulából egy szem köré egy evőkanálnyi masszát rakunk, golyót formálunk belőle és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
  5. Én ezután behűtöttem, hogy kicsit keményebb állaga legyen.

Ez meg garantáltam a recept legjobb része. 😉 Az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Még több mindenmentes receptért kattints ide!

A receptet ez alapján alakítottam át, elég sok mindent változtattam benne, de az alapja ez volt, a forrást meg _mindig_ illik megjelölni. 🙂 Fontos az is, hogy a bevásárlásnál figyeljük az alapanyagok összetevőit, illetve az allergéneket, ha garantáltan „mentes” édességet szeretnénk.

mindenmentes raffaello

Ha tetszett ez a mindenmentes raffaello és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

6 Replies to “mindenmentes raffaello”

  1. nemrég kerestem olyan raffaello receptet, ami cukormentesre alakítható, és nem kellenek hozzá extra összetevők (a sűrített tejes nekem nagyon bejött, de a diétámnak nem tetszik 😀 ). ez, bár be kell vásárolnom hozzá, nagyon tetszik, a hétvégén szerintem nekiugrok, szóval köszi ezt a szuper receptet 🙂

  2. jaj, és még egy kérdés, ami tegnap lemaradt: sima tejjel és sima vaíliapudinggal is működik? 🙂

  3. Szia!
    Persze, működik, csak akkor ugye nem lesz mindenmentes.
    Várom a visszajelzést/fotót, hogy hogy sikerült! 🙂

  4. Szia! Köszönöm a receptet. Tegnap csináltam meg, még nem igazán kóstoltam. Mivel nem rég voltam covidos, elment az ílésem és szaglásom és még nem jött vissza, így nem tudom ízre milyen. De majd még írom 3s csatolok fotót is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük