nagyon krémes avokádó brownie


Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki hallott már az avokádóból készült brownieról, vagy ha erről nem is, más "fura alapanyagból" készülő változatáról. Másodszor próbálkoztam meg vele, az első nem lett telitalálat, ez a mostani viszont mindenképp megállja a helyét, pedig két kiló cukor sincsen benne és glutént sem tartalmaz.
 
Hozzávalók (30 darabhoz):
  • 2 db avokádó (nekem 260 g lett)
  • 160 g diabetikus tejcsokoládé
  • 50 g 70%-os csokoládé
  • 100 g törökmogyoró
  • 15 g zsírszegény kakaópor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 50 g xilit + 2 ml folyékony édesítőszer/pár csepp sztívia
  • 1/2 tk vaníliakivonat vagy egy vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés:
  1. Az avokádóból kikanalazzuk a húsát és villával jó alaposan összetörjük.
  2. A csokoládékat gőz fölött megolvasztjuk.
  3. A törökmogyorót finomra daráljuk és összekeverjük a kakaóporral és a sóval.
  4. A négy tojást a xilittel, édesítővel és a vaníliával krémesre verjük (habos lesz, kifehéredik és sokszorosa lesz az eredeti méretének; kb. 10 percre van szükségünk hozzá).
  5. Közben az avokádóval összekeverjük az olvasztott csokoládét. Ha túl darabos lenne, turmixgépben kicsit rásegítünk.
  6. A tojásos habhoz öntjük a kakaóporos mogyorót és egyneműre keverjük. Végül mehet bele a csokis avokádó massza, ezzel is alaposan elkeverjük.
  7. Előmelegített, légkeveréses 175°C-os sütőben kb. 30-40 percig sütjük egy közepes méretű tálban. Sajnos a sütőnkre van bízva a sütési idő, az sem jó, ha folyik a brownie, és az sem jó, ha túlsül.

 Egy darabban 5,2 g szénhidrát van. Ez természetesen függ a csokoládé szénhidráttartalmától is!


Átalakítható szerintem laktózmentessé is, viszont ha túl sok 70-80%-os csokoládét használunk, akkor kesernyés íze lehet, szóval vigyázzunk vele. Én tartanám a kb. 1:3 arányt a magas kakaótartalmú csokoládét és tejcsokit illetően.


Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése