variációk eperre

variációk eperre

Most egy három-az-egyben posztot hoztam, melyben egy közös hozzávaló, az eper dominál. Ha vendégeket vársz, vagy egyszerűen csak szeretnéd valamivel felturbózni a gyümölcsöt, akkor adok három tippet hozzá. Egy gyönyörű ládányi epret szúrtam ki a boltban, muszáj volt vennem belőle, utána pedig elkezdtem azon kattogni, hogyan használjam fel. Variációk eperre!

Hirdetés

variációk eperre

Az első verzió talán a legegyértelműbb, a félig csokiba mártott eper. A második változat egy csokis epernyárs, a harmadik pedig sajttorta eperben.

Csokiba mártott eper

A csokiba mártott eperhez egyszerűen felolvasztunk 50 g diabetikus csokoládét (vagy min. 60%-os csokoládét) gőz fölött. Az epret megmossuk és alaposan lecsepegtetjük, megszárítgatjuk. A csokihoz keverünk egy teáskanál kókuszolajat. Az epret belemártjuk félig a csokiba, a felesleget hagyjuk lecsöpögni, majd félretesszük az epreket. Ha kicsit megdermedt a csoki, egy kiskanállal még vékony vonalakat húzunk rá.

Csokis epernyárs

A csokis epernyárshoz három (vagy tetszőleges mennyiségű) epret húzunk hurkapálcára. Gőz fölött megolvasztunk kb. 15-20 g csokoládét (diabetikus vagy min. 60%-os), egy kanállal pedig vékony vonalakat húzunk az epernyársakra. (Egy műanyag zacsit is használhatunk, ebbe töltjük a csokit és az egyik sarkánál egy hústűvel kilyukasztjuk.)

Sajttorta eperben

Ezekhez a mini sajttortákhoz az eper csúcsát levágjuk, hogy megálljon. A levélkéket is levágjuk, majd kikanalazzuk az eper belsejét (és természetesen megesszük!). 50 g mascarponet elkeverünk egy-két evőkanál habtejszínnel és pár csepp sztíviával. Összemorzsolunk 1-2 db gullón kekszet, szórunk egy picit az eperbe. A mascarponés krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele az epret.

Ha alaprecepteket keresel, kattints ide!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük