overnight zabkása


A diétám elején jó opciónak tűnt, hogy zabkását eszem majd reggelire. Nem fogom részletezni, hogy milyen eredményekkel zárultak ezek a szárnypróbálgatásaim, mert ez egy receptoldal és senkinek sem szeretném elvenni a kedvét, étvágyát. Nagyon-nagyon nem ízlett egyik változat sem. Két dolog hiányzott belőle, ami igazán finommá tehette volna: a tej és a cukor. Cukorról teljesen, tejről pedig legalább a reggeli órákban érdemes lemondani, ha odafigyel az ember arra, hogy miket eszik.


Hány olyan szebbnél szebb, étvágygerjesztő fotót látni az instagramon, vagy facebookon, ahol a zabkása úgy van tálalva, hogy az embernek megindul tőle a nyálelválasztása... tele vannak pakolva mindenféle gyümölcsökkel, amik megint egy olyan alapanyagok, amiket reggel nem illene enni. Próbáltam, őszintén bevallom, ettem reggelire cukros zabkását, banánnal (ilyenkor szokták a tv-ben feliratozni, hogy "ezt ne csinálja utánam otthon"). Ott éreztem, hogy ez egész jó is lehet, szóval gyorsan kukába dobtam az emlékeimet a régi ízetlen valamiről, és tökre tudatosan elkészítettem ezt a verziót, ami azért is jó, mert egy hétre előre meg lehet csinálni, reggel nem kell az elkészítésével vesződni. Egyszerűen csak összedobjuk három perc alatt este, behajítjuk a hűtőbe és reggel kivesszük, megesszük.


Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 30 g aprószemű zabpehely
  • 10 g chiamag
  • negyed teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 10 g magvaj
  • 1,5 dl mandulatej
  • 2-3 csepp folyékony édesítőszer
  • opcionális: pár szelet mandula a tetejére

Elkészítés:
  1. Tegyünk minden magot, fűszert, magvajat egy pohárba/befőttes üvegbe/lezárható műanyag dobozba. Keverjük hozzá a folyadék felét, majd ha szépen eloszlattuk a fahéjat is, öntsük hozzá a maradék tejet.
  2. Lezárva tegyük a hűtőszekrénybe és másnap reggel már ehetjük is.

 Az ábra a szénhidrátdiéta "számolós-nem számolós" alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű.



Ebbe a verzióba törökmogyorókrém került, ami valószínűleg a világ legmelósabb magvaja, mert sokkal több idő kell neki, hogy krémes legyen, mint társainak. Ezt a zabkását a mindenmentes diétázók is nyugodtan fogyaszthatják (figyelni kell, hogy a zabkása gm legyen!) és ráadásul vegán is.



Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése