francia selyem pite

Ha isteni finom csokis süteményt szeretnétek enni, akkor ne keressetek tovább, itt rátaláltatok a receptre! És ez nem amolyan hülye önmarketing, hanem tényleg ez a legfinomabb cukormentes csokis édesség/süti, amit valaha ettem, pedig megfordultam már pár cukrászdában. És ha még azt is mondom, hogy egy percet sem kell sütni, akkor igazi főnyeremény lesz ez a nyalánkság. Érdemes kipróbálni!

Hirdetés

Hozzávalók: az alaphoz:

  • 14-15 db cukormentes zabkeksz
  • 7 dkg vaj

a csokis réteghez:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál 1:4 erősségű édesítőszer
  • csipet só
  • 10 dkg cukormentes tejcsokoládé
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk vaníliakivonat 
  • 2,5 dl habtejszín 
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A kekszeket zacskóba tesszük és összetörjük. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával és egy 24 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a csokis réteggel dolgozunk.
  2. A 4 tojáshoz hozzáadunk 1 evőkanál édesítőszert és egy csipet sót. Gőz fölött elkezdjük felmelegíteni 70-71 °C-ra. Folyamatosan kevergetjük, hogy nehogy rántotta legyen belőle. (Erre azért van szükség, hogy biztonságosan fogyasztható legyen a tojás, de ha nem félünk ettől, akkor nyersen is jó.) Ha elérte a kívánt hőmérsékletet, levesszük a gőzről, de még pár percig kevergetjük, hogy nehogy összeugorjon. Félretesszük hűlni, amíg a következő lépéssel dolgozunk.
  3. A csokoládékat gőz fölött megolvasztjuk, pár percet hagyjuk utána hűlni, majd a tojáshoz keverjük.
  4. A vajat összekeverjük a maradék 1 evőkanál édesítőszerrel és vaníliával, habosra verjük, majd összedolgozzuk a csokis masszával.
  5. Végül a tejszínből habot verünk és két részletben óvatosan beleforgatjuk a csokiba.
  6. Az egész krémet a kekszes alapra simítjuk és hűtőbe tesszük a pitét legalább 4 órára, de legjobb egész éjszakára bent hagyni. Lehet pluszban még tejszínhabot, csokoládéforgácsot a tetejére halmozni, ha nem félünk a kalóriáktól. 🙂

Az ábra a szénhidrátdiéta „számolós-nem számolós” alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű. Az adatok a 16 szeletes pite egy szeletére vonatkoznak.

Az eredeti receptet a facebookon, Sally’s Baking Addiction oldalán láttam. Az eredeti verzió cukros és jóval több vajat (meg kalóriát) tartalmaz, ezt alakítottam át. Ott az alap nem sütés nélküli kekszes alap, hanem házi pitetészta volt.

A recept elkészítését nemsokára az instagramon, insta story-ban is megnézhetitek! Megtaláltok sugarfreedots néven.

Katt ide!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük