sajtos perec

Emlékeztek még a retro sajtos perecre? Ami még szalalkálival készült? Karácsonykor ettem vendégségben egy-két darabot, mert imádom az ilyen sós ropogtatnivalókat, ezeknek nagyon nehezen tudok ellenállni. El is kértem a receptet, ami még gyöngybetűkkel, sárgult papírra volt felírva egy ezeréves noteszban megbújva. Elkészítettem a teljes kiőrlésű változatát, nem olyan szép fehér, mint a finomlisztes, de nagyon finom és rengeteg lesz belőle (persze felezhető a mennyiség).

Hirdetés

Hozzávalók (80 perechez):

  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csomag (15 g) szalalkáli 
  • 1 ek só
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár (14 dkg) tejföl
  • 30 dkg reszelt trappista sajt
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A kétféle lisztet elvegyítjük a szalalkálival és a sóval. Beledaraboljuk a margarint és összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt és a trappista sajt felét, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk és perec kiszúróval pereceket szaggatunk belőle.  Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  4. 175 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütjük a pereceket. (Érdemes közben kinyitni az ablakot, mert olyan szagok lesznek, mint egy fodrászszalonban hajfestés közben. 💇🏼‍♀️)

TIPP: A perecek sokáig elállnak, de nyugodtan felezzük a mennyiséget.

A fenti ábra egy perec adatait tartalmazza a szénhidrátdiéta elvei alapján. A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az általam használtaktól.

Az ábra csak tájékoztató jellegű!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük