a boszorkány ujjai :) cukormentes halloweeni recept

cukormentes halloweeni recept

Tisztában vagyok vele, hogy Halloween nálunk nincs. Más kultúra, más ország, stb. De ennek ellenére elég sokszor találkozik vele az ember hazánkban is, így vagy úgy: vigyorgó faragott tökök az erkélyeken, ablakokban, beöltözős bulik és még sorolhatnám. (Hozzáteszem, én magyar-angol tannyelvű gimnáziumba jártam, nálunk volt Halloween.) Nézzük a boszorkány ujjai, vagyis A cukormentes halloweeni recept leírását…

Hirdetés

cukormentes boszorkány ujjai recept

Pár éve láttam ezt a sütit -IGEN, EZ SÜTI- egy amerikai blogon, és annnyira tudtam, hogy nekem ezt egyszer meg kell majd csinálnom. Persze mindig elfelejtettem, aztán azt is, hogy hol találtam, csak egy lementett kép volt a mapparengeteg legaljában, idén viszont a saját blogomnak is hála, nem tettem le róla és elkészítettem. Halloweenre tökéletes. 🙂

cukormentes boszorkány ujjai halloweeni recept

Hozzávalók (kb. 50 db lesz belőle):

  • 10 dkg xilit
  • 22 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 1 tk mandulaaroma (elhagyható)
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg durum liszt
  • 1 tk sütőpor
  • fél tk só
  • fél tasak tortazselépor (színtelen)
  • 1 dl víz
  • 1 ek xilit
  • piros ételfesték
  • mandula (kb. 50 szem)

Elkészítés:

  1. A vajat krémesre keverjük a tojással, xilittel és a mandulaaromával. A liszteket elkeverjük a sütőporral, sóval és a krémhez adagoljuk (lehetőleg ne egyszerre, minden adag után alaposan keverjük össze). Gyúrjunk belőle sima tésztát és fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben fél órát.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. 
  3. Egy teáskanálnyi tészta kell egy ujjhoz. A tésztából sima golyót formázunk, majd ezt ujj méretűre nyújtjuk. Nem muszáj tökéletesnek lennie, sőt! 🙂 A mutató- és középső ujjunk segítségével fogjuk ezután alakítani őket: V betűt mutatva a sütiujjak közepére helyezzük a két ujjunkat, majd le- és összenyomjuk kicsit őket, hogy ezzel sütiujjperceket kapjunk. Egy éles késsel bevagdossuk őket középen és a két szélétől kb. 1-2 cm-re. Az egyik végébe belenyomunk egy mandulát; ezek lesznek a körmök.
  4. Kb. 20 perc alatt készre sütjük őket (szép egyenletes színűnek kell lenniük, ne barnuljanak meg).
  5. Amíg a sütiujjak hűlnek, elkészítjük a sütivért. 🙂 Egy fél csomag tortazseléport 1 dl vízzel, 1 ek xilittel és piros ételfestékkel éppen forrásig melegítünk. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni, zselésedni. Műanyag tasakba töltjük, aminek egyik végét lecsípjük (tortadíszítőt is használhatunk, de ezzel a módszerrel kevesebb a mosogatnivaló:).
  6. A sütiujjakból kiszedjük a mandulát, a helyükre nyomunk egy kicsi zselét, majd visszaillesztjük a mandulát. Az ujjak másik végére is töltünk a zseléből.

Az adatok tájékoztató jellegűek.

Még több keksz vagy keksz alapú receptért kattints ide!

Anyukám nem akart belőle enni. 😀 Ti ennétek/készítenétek ilyen sütit?

És álljon itt az egyik ide kapcsolódó kedvencem még. 🙂

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük