teljes kiőrlésű expressz pizza
Mostanában nincs túl sok időm főzni-sütni, a betegségből épp lábalok kifelé, már érzek ízeket és illatokat is. Ez a pizza pedig nagyon gyors, ahogy a neve is mondja: teljes kiőrlésű expressz pizza, nem kell sokat keleszteni, és finom puha a tésztája, a széle pedig ropogós.
Hozzávalók:
a pizzatésztához:
- 1 dl meleg víz
- 1 ek (10 g) durum liszt
- fél cs szárított élesztő
- pár csepp folyékony édesítő
- 1 ek olaj
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 tk só
a pizzaszószhoz:
- fél fej hagyma (60 g)
- 1 ek olaj
- 100 g pardicsompüré
- víz
- 1 tk só
- egy-egy nagy csipet bazsalikom, oregano, majoranna, kakukkfű
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
- A vízbe belekeverjük a durum lisztet, szárított élesztőt, édesítőt és az olajat.
- Egy másik tálba kimérjük a teljes kiőrlésű lisztet és a sót, majd összekeverjük az élesztővel és sima tésztát gyúrunk belőle pár mozdulattal. A tészta kicsit ragacsos lesz, de szép puha. Letakarva félretesszük pihenni, amíg a szószt elkészítjük. Közben a sütőt melegítsük elő 175 °C-ra.
- A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon egy teáskanál sóval üvegesre pároljuk, hozzáöntjük a paradicsompürét, illetve a pürének megfelelő űrtartalmú vizet, megfűszerezzük és összeforraljuk.
- Ha elkészült a szósz és kimértük a feltéteket is, akkor jól belisztezett kézben kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra és lisztezett sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük a szósszal, rászórjuk a feltétet és 30 perc alatt készre sütjük.
Egy nagy pizzára számolva a szénhidráttartalom kb. 100 g, ezt nyolc részre osztva kapunk 12,5 g CH tartalmú pizzaszeleteket, további feltétek nélkül. Az adatok tájékoztató jellegűek. 🙂
Még több főétel receptet ezen a linken találsz.
Nálam két kisebb pizza készült ebből a tésztából, 18-20 cm az átmérőjük, az egyik sonkás-gombás, a másik pedig sonkás-ananászos kivitelben, így egy pizza kb. ebédnyi adag.
Ha tetszett ez a teljes kiőrlésű expressz pizza és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂
oké, hivatalosan is ráfüggtem a blogodra 😀 kipróbáltam ezt a pizzát, más feltéttel, és a durum liszt helyett normál liszttel, mert durumot nem találtam az interspárban, és isteni. de komolyan. még a barátom is imádta, pedig tudjuk, hogy a férfiak hogy állnak a diétás dolgokkal….szóval köszönöm 🙂