nagyon krémes avokádó brownie cukormentesen

krémes avokádó brownie cukormentesen

Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki hallott már az avokádóból készült brownieról, vagy ha erről nem is, más „fura alapanyagból” készülő változatáról. Másodszor próbálkoztam meg vele, az első nem lett telitalálat, ez a mostani viszont mindenképp megállja a helyét, pedig két kiló cukor sincsen benne és glutént sem tartalmaz.  Íme a nagyon krémes avokádó brownie cukormentesen!

Hirdetés

krémes avokádó brownie cukormentesen

Hozzávalók (30 darabhoz):

  • 2 db avokádó (nekem 260 g lett)
  • 160 g diabetikus tejcsokoládé
  • 50 g 70%-os csokoládé
  • 100 g törökmogyoró
  • 15 g zsírszegény kakaópor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 50 g xilit + 2 ml folyékony édesítőszer/pár csepp sztívia
  • 1/2 tk vaníliakivonat vagy egy vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés:

  1. Az avokádóból kikanalazzuk a húsát és villával jó alaposan összetörjük.
  2. A csokoládékat gőz fölött megolvasztjuk.
  3. A törökmogyorót finomra daráljuk és összekeverjük a kakaóporral és a sóval.
  4. A négy tojást a xilittel, édesítővel és a vaníliával krémesre verjük (habos lesz, kifehéredik és sokszorosa lesz az eredeti méretének; kb. 10 percre van szükségünk hozzá).
  5. Közben az avokádóval összekeverjük az olvasztott csokoládét. Ha túl darabos lenne, turmixgépben kicsit rásegítünk.
  6. A tojásos habhoz öntjük a kakaóporos mogyorót és egyneműre keverjük. Végül mehet bele a csokis avokádó massza, ezzel is alaposan elkeverjük.
  7. Előmelegített, légkeveréses 175°C-os sütőben kb. 30-40 percig sütjük egy közepes méretű tálban. Sajnos a sütőnkre van bízva a sütési idő, az sem jó, ha folyik a brownie, és az sem jó, ha túlsül.

Egy darabban 5,2 g szénhidrát van. Ez természetesen függ a csokoládé szénhidráttartalmától is! Az ábra és az adat csak tájékoztató jellegű!

Még több édes sütemény receptet találsz itt.

krémes avokádó brownie cukormentesen

Átalakítható szerintem laktózmentessé is, viszont ha túl sok 70-80%-os csokoládét használunk, akkor kesernyés íze lehet, szóval vigyázzunk vele. Én tartanám a kb. 1:3 arányt a magas kakaótartalmú csokoládét és tejcsokit illetően.

Ha tetszett ez a krémes avokádó brownie cukormentesen, és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük