csokis vaníliás zebra sajttorta
Mostanában nagyon rákaptam a sajttortára, egyelőre az édes, gyümölcsös, csokis verziókkal kísérletezgetek. Így született meg ez a zebratorta, ami elég jól sikerült.
Hozzávalók (23 cm-es tortaformához):
- 1 teljes csomag (15 db) gullón keksz
- 50 g vaj
- 700 g krémsajt
- 50 g tejföl
- 1 ek liszt
- 3 nagy tojás
- 160 g eritrit
- 15 g zsírszegény kakaópor
- 100 g tejcsoki
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
- A gullón kekszet összetörjük egy zacskóban a sodrófával, hozzákeverjük az 50 g olvasztott vajat. Egy tortaforma aljába belenyomkodjuk a kekszet. 175°C-os előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a krémsajtos rétegeket. A krémsajthoz adjuk a tojást, tejfölt, lisztet és az eritritet, majd simára keverjük. Ezután kétfelé szedjük.
- A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és a kakaóporral az egyik krémsajthoz keverjük.
- A vaníliarúd magjait kikaparjuk és a másik krémsajthoz adjuk.
- A kekszes alapra felváltva fogjuk kanalazni a krémsajtot. A tortaalap közepére egy merőkanálnyi csokis krémsajtot öntünk, majd ennek a közepére egy merőkanálnyi krémsajtosat (rá a tetejére, igen), utána ismét csokisat, és így tovább, amíg el nem fogynak.
- Ezután 150 °C-os sütőben kb. 75 percig sütjük.
Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra!
0 comments