cukormentes erdei gyümölcsös pohárkrém

cukormentes erdei gyümölcsös pohárkrém

Visszatértem! 🙂 Sajnos a január életem legrosszabb hónapja volt, viszont úgy döntöttem, hogy a blogom nem fogja megsínyleni a történéseket, hiszen mostanában ez az egyetlen kreatív dolog, amivel foglalkozhatok. Szóval foglalkozni is fogok vele. Hoztam egy cukormentes erdei gyümölcsös pohárkrém receptet.

Hirdetés

Ennek az erdei gyümölcsös pohárkrémnek a receptjét hoztam most el, számtalan előnye van: elsősorban finom, másodsorban gyorsan össze lehet dobni, harmadsorban a dolgok nagy részét a hűtő végzi el helyettük. A hátránya viszont sajnos az, hogy várni kell vele aztán meg viszonylag hamar elfogy.

cukormentes erdei gyümölcsös pohárkrém

 

Hozzávalók (4 nagyobb adaghoz):

  • 5 db gullón keksz
  • 200 g habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 2 ml folyékony édesítőszer
  • fél tk vaníliakivonat
  • 200 g erdei gyümölcs

Elkészítés:

  1. A habtejszínt felverjük.
  2. Közben egy-egy kekszet a pohár aljába morzsolunk (legyenek benne kisebb darabok is, tehát ne pusztán homokot csináljunk belőle).
  3. Ha a tejszín felverődött, akkor hozzáadjuk a mascarponet, az édesítőszert és a vaníliát. Ezt alacsonyabb fokozaton homogénre keverjük.
  4. A kekszrétegre kanalazunk a krémből, majd 2-3 evőkanálnyit rászórunk az erdei gyümölcsből, a végén pedig a maradék krémet elosztjuk a gyümölcsökön.
  5. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára (de legjobb egész éjszakára, hogy összeérjenek az ízek, ezt a szöveget pedig szerintem levédetem, annyiszor használom).
  6. A végén a maradék egy darab keksszel megszórjuk a tetejét.

Egy fél tízórai vagy uzsonna. Az ábra adatai csak tájékoztató jellegűek!

Még több sütés nélküli receptet találsz ide kattintva.

cukormentes erdei gyümölcsös pohárkrém

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük