teljes kiőrlésű fügés kosarak

teljes kiőrlésű fügés kosarak cukormentesen

Itt a füge szezon, ezt a receptet pedig már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, Lorraine Pascale-nál láttam. Eddig úgy tartottam, hogy nem szeretem a fügét, de nemrég kóstoltam még frissen, fáról szedve és nagyon bejött. Valószínűleg előtte csak az aszalt, geil formájával találkoztam, ami nem annyira nyerő. A teljes kiőrlésű fügés kosarak receptjéért kattints!

Hirdetés

A receptben a liszteket és az édesítőszert változtattam meg, valamint a tölteléket is módosítottam arányaiban, továbbá egy nagy pite helyett kis kosárkákat készítettem. Kicsit körülményesebb és időigényesebb így, viszont a kosárkák nagyon adták magukat.

cukormentes teljes kiőrlésű fügés kosarak

Hozzávalók (kb. 16 kosárkához):

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 50 g durumliszt
  • 125 g hideg vaj, felkockázva
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 150 g habtejszín
  • 150 g krémsajt
  • 5 ek eritrit
  • 6 db közepes méretű füge
  • 5-6 levélke friss menta, felaprítva
  • 1 marék pisztácia, apróra vágva

Elkészítés:

  1. Előveszünk egy turmixgépet. A liszteket a sóval és a vajjal morzsásra dolgozzuk. Átöntjük egy tálba, belerakjuk a két tojássárgáját és két kés segítségével, ollózó mozdulatokkal összekeverjük. Erre azért van szükség, mert így nem olvad fel a vaj a kezünk melegétől. A tésztából labdát formálunk és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Ha túl száraz lenne a tészta, egy-egy evőkanál hideg vizet adunk hozzá.
  2. A tésztalabdát ezután 16 felé szedjük, és kibéleljük a formákat, majd 15 percre ismét a hűtőbe tesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 175 °C-ra és nehezékeket készítünk: sütőpapírt négyzetekre vágjuk, megtöltjük babbal vagy lencsével, összecsomózzuk, majd ráhelyezzük a kosárkákra és így vakon sütjük kb. 20 percig.
  3. A krémsajtot tálba kanalazzuk, majd egy másik edényben felverjük a habtejszínt. A habot beleforgatjuk a sajtba, majd összekeverjük az eritrittel. Ebből kanalazunk a kosarakba, majd ráhelyezünk egy negyed fügét, megszórjuk a mentával és a pisztáciával.

Az ábra adatai csak tájékoztató jellegűek!

Még több pite receptet találsz ezen a linken.

teljes kiőrlésű fügés kosarak

Ha tetszett a teljes kiőrlésű fügés kosarak receptje és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük