cukormentes habcsókos gyümölcsös kosarak

cukormentes habcsókos gyümölcsös kosarak

Ezt a receptet akkor ajánlom igazán, amikor kb. „nincs otthon semmi különös, amiből valami sütit lehetne csinálni”. Nálam a tojásfehérjék a fagyasztóban vannak, ha épp nem használtam fel őket valamihez, szépen bezacskózva, feliratozva, illetve mindig van többféle fagyasztott gyümölcs is, mert bármikor jól jöhet. Ezen kívül viszont szinte semmi olyan dolog nem szükséges hozzá, ami ne lenne amúgy is otthon (pl. liszt meg vaj). A tésztához Gordon Ramsay shortcrust pastry receptjét használtam, egy dolgot változtattam meg benne. A cukormentes habcsókos gyümölcsös kosarak receptje bentebb olvasható.

Hirdetés

cukormentes habcsókos gyümölcsös kosarak

Hozzávalók (30 db-hoz):

  • 100 g hideg vaj, felkockázva
  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 50 g durum simaliszt
  • csipet só
  • 300 g fagyasztott erdei gyümölcs/málna/eper
  • 50 ml hideg lé a gyümölcsökből
  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • fél tk citromlé
  • fél tk vaníliakivonat
  • 2-3 ek eritrit

Elkészítés:

  1. A fagyasztott gyümölcsöt kicsit felolvasztjuk, jó alaposan kinyomkodjuk a levét, hogy legyen belőle 50 ml és visszahűtjük. Egy nagyobb tálat is behűtünk.
  2. A vajat turmixgépbe rakjuk a lisztekkel, csipet sóval. Kb. 10-15 másodperc alatt összedolgoztatjuk a géppel. Aztán elővesszük a behűtött tálat, átöntjük a tésztánkat (vagyis a morzsáit), és a közepébe lyukat csinálunk, ebbe fogjuk beleönteni a gyümölcslé felét. Az eredeti recept vizet használ egyébként, azzal is dolgozhatunk. A kezünkkel óvatosan átforgatjuk az egészet, hozzáöntjük a maradék levet, majd pár mozdulattal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 45 percre hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra (légkeverésesre), a tésztát pedig lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), és egy bögre szájával köröket szaggatunk belőle. A körökkel kibélelünk egy kisebb átmérőjű muffinoknak való formát. Megszúrjuk középen egy villával és 15-20 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjéket felverjük a sóval és citromlével, majd amikor már kezd hab lenni belőle, kanalanként hozzáadjuk az eritritet is. Xilittel próbálkoztam, túl gumi állagú lett a hab, szóval azt nem ajánlom. Kemény habot verünk belőle.
  5. A sütő hőfokát 150 °C-ra csökkentjük, a kosárkákat megtöltjük a gyümölccsel. Rákanalazzuk a tojásfehérjehabot és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, amíg kissé megbarnul a hab.

A szénhidráttartam függ a felhasznált gyümölcsöktől! Az ábra csak tájékoztató jellegű!

Még több édes sütemény receptje vár rád ITT.

cukormentes habcsókos gyümölcsös kosarak

Ha tetszett ez a cukormentes habcsókos gyümölcsös kosarak recept és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂blogra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük