limonádé ‟jégkrém‟

Berobbant a nyár a héten, és hacsak nem vagyunk meleg imádók, akkor nehezen viseljük ezt a forróságot. Én ebbe a csoportba tartozom, tartoztam mióta az eszemet tudom. (És nem csak én, hanem szegény növényeim is meg szokták sínyleni a nyári meleget.) Ilyenkor az ember jóval kevesebbet eszik és nem is kíván mindent. Fontos odafigyelni a folyadékpótlásra is, hiszen a szervezetünknek most még nagyobb szüksége van arra, hogy eleget igyunk.

Hirdetés

Egy remek frissítőt mutatok most, amit ha előző éjszaka bevágunk a fagyasztóba, a következő napon a nyári hőségben már nagy segítségünkre lesz. Elkészítése rendkívül egyszerű, elég hozzá a bűvös hármas számot megjegyeznünk, és máris kész a limonádé „jégkrémünk”, hiszen mi is lehetne a nyári forróságban helytállóbb, mint a víz és a citrom? Nem nagy kunszt, viszont finom, szinte szénhidrátmentes és oázis a nagy kánikulában. Citrom rajongóknak kötelező!

Hozzávalók (6 db-hoz):

  • 3 cl frissen facsart citromlé (1 citrom leve kb.)
  • 3 dl víz
  • 3 ml folyékony édesítőszer
  • 3 szelet citrom (kezeletlen héjú)
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A citrom levét kifacsarjuk. Ha szeretnénk, előtte reszelljünk kicsit a héjából is.
  2. A vizet elkeverjük a citromlével és az édesítőszerrel.
  3. Előkészítjük a jégkrém formáinkat. A citromszeleteket ízlés szerint felvágjuk és beledobáljuk a formákba. Tehetünk hozzá még mentaleveleket is.
  4. Ezután beleöntjük a limonádénkat a formánkba.
  5. Kb. egy éjszakára a fagyasztóba tesszük és másnap már fogyasztható is.

  Szénhidrátmennyiséggel igazából nem nagyon kell számolnunk.

Nektek van kedvenc nyári hűsítőtök, amit mentőövként használtok ilyenkor? Mi a bevált praktikátok a meleg átvészelésére?

Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük