görög joghurtos gyümölcsös bark

Nem tudom, hogy magyarul mi a neve ennek a hűsítő csodának. Angolul „bark” néven fut, készítenek ilyet joghurtból, csokiból, csomó mindenből. Az a lényege, hogy egy folyékony állagú dolgot egyszerűen csak fél centi-centi vastagon felkennek egy sütőlapra és vagy szépen, vagy random összetörik, miután az megdermedt.

Hirdetés

Ennél egyszerűbb desszertet el sem tudnék képzelni, ami ráadásul még tökéletesen is passzol a meleg nyári napokhoz. Maximum öt perces munkánk van vele, aztán a többit meg a fagyasztó elintézi. Vettem egy nagy vödör görög joghurtot, mert a tzatzikit nagyon megkívántam a napokban. De ahhoz nem használom el az egész mennyiséget, így egy ilyen „hüti” alapanyaga lett a maradék.

Hozzávalók:

  • 450 g görög joghurt
  • 2,5 ml folyékony édesítőszer
  • 1 tk vaníliakivonat (vagy 1 rúd vanília kikapart magjai)
  • egy nagy csipet só
  • 150 g erdei gyümölcs (lehet fagyasztott is)
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A görög joghurtot elkeverjük az édesítővel, vaníliával és sóval. Egy kisebb tepsire kiterítünk egy ív sütőpapírt (figyeljünk rá, hogy férjen be a fagyasztóba), majd egy spatula segítségével rákenjük a görög joghurtot, nagyjából fél-egy centi vastagságban. Nem baj, ha nem egyenletes!
  2. Az erdei gyümölcsöt melegítsük fel mikróban, majd egy villa segítségével nagyjából törjük össze. Ha szeretnénk, akkor teljesen pürésíthetjük is. Itt nincs jó vagy rossz megoldás.
  3. A gyümölcspépet kanalazzuk a görög joghurtra. Utána én egy hústűvel áthúzgáltam az egészet, hogy mindenhova jusson.
  4. Tegyük fagyasztóba kb. 4 órára. 
  5. Ha megfagyott, akkor egy meleg éles késsel vágjuk fel, vagy törjük darabjaira, ahogy szeretnénk. 🙂

Az egész szénhidráttartalma 27,6 g. 

Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket.

One Reply to “görög joghurtos gyümölcsös bark”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük