levendulás jégkrém
Javában pereg a levendulaszezon! Annyira sokoldalú és annyi jó tulajdonsága van, hogy ha azt most elkezdeném sorolni, akkor soha nem érnénk el ennek a jégkrémnek a receptjéig… Lehet belőle szörpöt csinálni, jégkrémet is (lásd lentebb), fűszerezni, simán meg lehet szárítani, a virágait el lehet tenni, párnába is kíváló, úgyhogy mondhatjuk: csodanövény.
Hozzávalók (6 db-hoz):
- 450 g joghurt
- 2,5 ml folyékony édesítő (vagy ennek megfelelő)
- 2 csapott tk levendulavirág
- 1 kezeletlen héjú citrom héja
Elkészítés:
- A joghurtot keverjük el az édesítővel. Szórjuk bele a levendulavirágot (én szárítottat használtam), reszeljük bele a citrom héját. Alaposan keverjük össze, hagyjuk állni pár percig, majd keverjük át újra.
- Töltsük jégkrémformákba és tegyük fagyasztóba minimum 4 órára.
Szénhidráttartalma pedig igen kedvező. 🙂
TIPP: Ha szeretnénk, és nem ódzkodunk az ilyenektől, akkor lila ételfestéket is elkeverhetünk a joghurtban.
Ti készítettek már levendulából valamit? Akár ehetőt, akár ihatót, akár tárgyat.
Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket.