joghurttorta alaprecept (sütés-főzés nélkül)

2019. július 3. / by


Szeretitek a joghurttortát? És azt a joghurttortát, amit nem kell sütni-főzni? Azt még jobban? Gondoltam. :) Na, hát ez egy ilyen joghurttorta. A krémet sem kell főzni, létezik olyan zselatin, amihez erre sincsen szükségünk. 15 perc alatt megvan, a többit meg elintézi nekünk a hűtő. :) Nagyon könnyű, habos lesz, nem az a zselés/kocsonyás fajta.

Hozzávalók egy kisebb tortaformához:
  • 8 db cukormentes zabkeksz
  • 5 ek kókuszolaj
  • 250 ml habtejszín
  • 2 cs expressz zselatin
  • 450 ml joghurt 
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 5 ml folyékony édesítőszer

Elkészítés:
  1. A kekszeket tegyük egy zacskóba és egy sodrófa segítségével törjük össze. Keverjük össze a kókuszolajjal, majd egyengessük a tortaforma aljába és az oldalára is egy kicsit, hogy legyen szép pereme a tortánknak. Tegyük hűtőbe, hogy amíg a krémmel dolgozunk, dermedjen kicsit.
  2. A habtejszínt verjük fel, szórjuk hozzá a zselatint folyamatos verés mellett, majd keverjük hozzá a joghurtot, vaníliát és édesítőszert. Kanalazzuk a kekszalapra, majd simítsuk el a tetejét. Tegyük vissza a hűtőbe pár órára (de legjobb egy éjszakára). Fontos, hogy megpakolni a torta tetejét csak ezután szabad, különben szétesik. Magában is nagyon-nagyon finom, könnyed, habos édesség, de lentebb adok pár tippet, hogy mivel turbózhatod fel.
A teljesen alap, dekor és gyümölcs nélküli joghurttorta szénhidráttartalma 80,5 g.


13+1 tipp: így díszítsd, ízesítsd, dobd fel a joghurttortát:

  • Reszeld le egy kezeletlen héjú citrom héját, facsard ki a levét, és keverd a joghurthoz, amikor a krémet készíted. Pár citromkarikával díszítheted is a torta tetejét.

  • A kekszalapot kend meg vékonyan tetszőleges lekvárral, vagy gyümölcspürével (fogj egy marék gyümölcsöt, forrósítsd fel, villával törd jó alaposan össze/botmixerrel pürésítsd, ízlés szerint édesítsd), majd erre kanalazd a joghurtos krémet.

  • Egyszerűen csak díszítsd a kedvenc gyümölcseiddel a tetejét.


  • Fogj egy tábla lehűtött cukormentes csokit és egy zöldséghámozót, majd kezdd el a csoki szélét hámozni, és ezzel a csokiforgáccsal díszítsd a tortát.

  • Keverj a krémbe egy marék gyümölcsöt.

  • A kekszalapot csak a tortaforma aljában egyengesd el. Ne készíts belőle peremet, helyette félbevágott gyümölcsökkel (a vágott felükkel kifelé), vagy gyümölcsszeletekkel rakd körbe a tortaforma oldalát, majd kanalazd bele a krémet.

  • Fogj egy csipkés tortaalátétet, tedd rá a tortára, majd szórd meg az egészet kakaóporral. Ha leveszed a tortaalátétet, látod, milyen szép mintás lett a tortád teteje.

  • Kanalazz a kedvenc lekvárodból egy kis tálkába, de figyelj arra, hogy csak a "levét" szedd ki, ami teljesen sima, nincsenek benne darabok stb. Ezekből csöpögtess pár mm-es pöttyöket a joghurtos krém tetejére, majd egy fogpiszkálóval, vagy hústűvel húzz keresztül rajtuk egy vonalat. Kész is a szívecskés torta!

  • Ugyanezt megteheted, hogy össze-vissza húzgálod a fogpiszkálót, és márványos tortát kapsz.

  • Olvassz fel egy kis csokoládét, tegyél hozzá egy pici kókuszolajat, keverd el. Csurgasd a torta tetejére akár vonalakban, akár csigavonalban, bárhogy, ahogy szeretnéd.

  • Maradt még egy kis keksz? Morzsold rá a torta tetejére.

  • Vágd fel a tortát szeletekre, és díszíts minden szeletet más-más gyümölccsel.

  • Keverj bele a joghurtos krémbe egy kevés lekvárt, vagy ételfestéket, ha színes tortát szeretnél.

Neked van esetleg ezen kívül még jó tipped? Oszd meg velem!

Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket.

You May Also Like

0 comments