overnight zabkása

A diétám elején jó opciónak tűnt, hogy zabkását eszem majd reggelire. Nem fogom részletezni, hogy milyen eredményekkel zárultak ezek a szárnypróbálgatásaim, mert ez egy receptoldal és senkinek sem szeretném elvenni a kedvét, étvágyát. Nagyon-nagyon nem ízlett egyik változat sem. Két dolog hiányzott belőle, ami igazán finommá tehette volna: a tej és a cukor. Cukorról teljesen, tejről pedig legalább a reggeli órákban érdemes lemondani, ha odafigyel az ember arra, hogy miket eszik.

Hirdetés

Hány olyan szebbnél szebb, étvágygerjesztő fotót látni az instagramon, vagy facebookon, ahol a zabkása úgy van tálalva, hogy az embernek megindul tőle a nyálelválasztása… tele vannak pakolva mindenféle gyümölcsökkel, amik megint egy olyan alapanyagok, amiket reggel nem illene enni. Próbáltam, őszintén bevallom, ettem reggelire cukros zabkását, banánnal (ilyenkor szokták a tv-ben feliratozni, hogy „ezt ne csinálja utánam otthon”). Ott éreztem, hogy ez egész jó is lehet, szóval gyorsan kukába dobtam az emlékeimet a régi ízetlen valamiről, és tökre tudatosan elkészítettem ezt a verziót, ami azért is jó, mert egy hétre előre meg lehet csinálni, reggel nem kell az elkészítésével vesződni. Egyszerűen csak összedobjuk három perc alatt este, behajítjuk a hűtőbe és reggel kivesszük, megesszük.

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 30 g aprószemű zabpehely
  • 10 g chiamag
  • negyed teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 10 g magvaj
  • 1,5 dl mandulatej
  • pár csepp folyékony édesítőszer
  • opcionális: pár szelet mandula a tetejére
Hirdetés

Elkészítés:

  1. Egy pohárba/befőttes üvegbe/lezárható műanyag dobozba szórjuk bele a zabpelyhet, chia magot, sót és fahéjat. Keverjük át, mielőtt hozzáadnánk a magvajat és tejet, így nem lesznek feloldhatatlan fahéjcsomók a tetején. 
  2. Adjuk hozzá a magvajat, tejet és édesítőszert, majd alaposan keverjük össze.
  3. Lezárva tegyük a hűtőszekrénybe és másnap reggel már ehetjük is. Frissen szórjuk meg a mandulával, ha szeretnénk.

 Az ábra a szénhidrátdiéta „számolós-nem számolós” alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű.

Ebbe a verzióba törökmogyorókrém került, ami valószínűleg a világ legmelósabb magvaja, mert sokkal több idő kell neki, hogy krémes legyen, mint társainak. Ezt a zabkását a mindenmentes diétázók is nyugodtan fogyaszthatják (figyelni kell, hogy a zabkása gm legyen!) és ráadásul vegán is.

Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük