ropogós répachips

Ha az ember sok répát vesz, akkor előbb-utóbb rájön, hogy már nem tudja, mit kezdjen vele anélkül, hogy nyúllá változna. Meg aztán vannak olyan napok, amikor arról áhítozik, hogy bárcsak ehetne egy kis chipset, ami nincsen mindenféle adalékanyaggal meg ízfokozóval telepakolva. Aztán elkezd ötletelni. És amikor ez a három dolog egyszerre történik, akkor készít egy ilyen répachipset, ami tökéletes.

Hirdetés

Tudom magamról, hogy néha-néha megkívánom a junk foodot, de mindenki tegye a szívére a kezét: kivel nem fordult még elő ilyen? Tökőszintén. Keresnem kellett egy egészségesebb változatot, ki is próbáltam először a legdurvábbal: sütőben sütve minimális zsiradékkal. Nem lett jó. Vagy csak én vagyok béna. (Ez teljességgel nincs kizárva. Van egy kevés esély rá, hogy ez a lehetőség állt fenn.) Kipróbáltam hát másképp, és egyelőre nem fogok új módszer után kutatni, mert ezzel a művelettel végre elfogyott a répa itthon, mert ha talál az ember valamit, ami működik, akkor kicsit élvezze ki, aztán ha ráun, vagy elfogja a kalandvágy, akkor kísérletezzen tovább.

Hozzávalók:

  • 100 g sárgarépa (kb. 2 kisebb darab)
  • kókuszolaj
  • só, bors
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A répát hámozzuk meg, vágjuk le a végeit. Majd zöldséghámozóval szeljünk leheletvékony szeleteket belőle. Rakjuk papírtörlőre és itassuk fel az esetleges nedvességet a szeletekről.
  2. Tegyünk fel egy kisebb edényben kb. ujjnyi vastagságban kókuszolajat, majd közepes-magas lángon forrósítsuk fel (10 fokozatos tűzhelyen kb. 7-es fokozaton). 
  3. Süssük ki a szeleteket kb. 1-1,5 perc alatt (halványsárga/szürkés színe lesz picit, akkor jó). Ne zsúfoljuk túl az edényt.
  4. Szedjük ki papírtörlőre, áztassuk le róla a fölösleges olajat, majd enyhén sózzuk, borsozzuk meg és készen is vagyunk.

  Az ábra adatai tájékoztató jellegűek.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük