mákhabos pohárkrém

Ha klasszik karácsonyi édességekről van szó, akkor a mákos guba szerintem mindenkinél toplistás. (Kivéve a mákutálóknál, ha léteznek olyanok…) Ez a mákhabos karácsonyi pohárkrém nagyon hajaz a mákosgubára, annyi különbséggel, hogy nincs benne szikkadt kifli, ezáltal jóval kevesebb szénhidráttal kell számolnunk. És teljesen cukormentes.

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.

Tökéletes vendégváró édesség, mert 10-15 perc alatt összedobható, csak aztán a mosolygással kell kicsit vigyázni. 🙂 A lenti receptet eredetileg két adagra készítettem, viszont bőven osztható a hab mennyisége tovább, így négy főre is elegendő (akkor adjunk hozzá még egy-egy zabkekszet és egy kevés diót, ezt zárójelben jeleztem lent). Két adagra ez nagyon laktató édesség (sok kalóriával), így ne ebéd vagy vacsora harmadik/ötödik fogásaként fogyasszuk, hanem inkább kisétkezésre.

Hozzávalók:

  • 2 dl jéghideg tejszín
  • 1 ek 1:4 erősségű édesítőszer
  • 10 dkg darált mák
  • 15 dkg mascarpone
  • 1/2 kezeletlen héjú narancs
  • 1,5 dkg (+1,5 dkg) dió
  • 2 db (+2 db) cukormentes zabkeksz
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A tejszínt robotgéppel habbá verjük, félidőben hozzáadjuk az édesítőszert.
  2. A mákot összekeverjük a mascarponéval, majd a narancshéjjal óvatosan a habba forgatjuk. Facsarhatunk bele kevés narancslevet is.
  3. A diót durvára vágjuk, a zabkekszet apróra törjük. Egyenlő arányban a poharakba szórjuk a diót és a kekszet, a mákos habot habzsákból ráadagoljuk. Reszelt narancshéjjal meghintve tálaljuk.

A fenti ábra a szénhidrátdiéta számolós-nem számolós alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű. Az ábra 4 adag esetén 1 adag tápanyagadatait tartalmazza.

Még több karácsonyi receptért és ötletért KATTINTS IDE!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük