Grinch kedvenc forró csokija

Az egyik kedvenc karácsonyi filmem a How the Grinch Stole Christmas (a Jim Carrey-s változat). Szegény Grinch üveget eszik benne, meg rothadt hagymát, de van neki egy titkos kedvenc forró csokoládéja, ami annyira titkos, hogy még a filmben sem említik meg. Hah! Én viszont kiderítettem, mi az és hogyan készül, a bejegyzésben pedig még nektek is elárulom a féltve őrzött receptet. 🙂

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.

Létezik belőle felnőtt- és alkoholmentes verzió, utóbbi még kiskorában volt a kedvence, a felnőtt verziót pedig mostanában iszogatja szívesen. Persze csak mértékkel, mert van benne egy kicsi alkohol! Ha otthon van egy bébigrinchünk, akkor nyugodtan hagyjuk ki belőle a rumot, anélkül is nagyon finom és különleges. A zöld szörnyeteg igyekszik most már az alakjára is odafigyelni, ezért a cukormentes változatot preferálja.

Díszítésként itt pillecukrot használtunk, kicsit csaltunk, mert ez nem mentes változat, viszont létezik olyan is, így nyugodtan használhatjuk, de tojáshabbal vagy tejszínhabbal is megkoronázhatjuk italunkat. Eredetileg két főre készítettem a receptet, úgy NAGYON kiadós, viszont szerintem nyugodtan el lehet osztani három- vagy négyféle is, úgy sokkal kedvezőbb a szénhidráttartalma is. Na és hogy mitől lesz ilyen szép zöld, grincses? (Tegye fel a kezét, aki grincses helyett giccsest olvasott! 🙋🏼‍♀️)

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 ml folyékony édesítőszer
  • 7,5 dkg cukormentes fehér csokoládé
  • 20 ml fehér rum (elhagyható)
  • 2,5 dl víz
  • 2 teáskanál matcha tea por
  • a díszítéshez tejszínhab, tojáshab vagy pillecukor
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A tejszínt az édesítőszerrel közepes lángon melegíteni kezdjük, közben folyamatosan kevergetjük. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és beledaraboljuk a fehér csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad a tejszínben, majd hozzáadjuk a rumot.
  2. A vizet felforraljuk, elvegítjük benne a matchaport. Pár percig állni hagyjuk, végül óvatosan a csokoládés tejszínhez öntjük.
  3. Ízlés szerint pillecukorral, tejszín- vagy tojáshabbal díszítve kínáljuk.

Az ábra a szénhidrátdiéta számolós-nem számolós alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű! Az ábra 4 adag esetén egy adag adatait tartalmazza, díszítés nélkül, rummal. Két adag esetén kb. 21-22 g szénhidrátot tartalmaz a forró csoki, három adag esetén pedig 12,5-13 g-ot (ami attól is függ, milyen csokit használunk).

Még több karácsonyi receptért és ötletért KATTINTS IDE!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük