kelbimbó tejszínes szószban

Mióta vezetem a 2020-as bullet journalom, azóta felírok bele minden ételötletet, sütiötletet, ami bevillan vagy szembejön. Ezzel változatosabbá tudom tenni az étrendünket és új dolgokat tudok kipróbálni. Gondoltátok volna, hogy még sohasem ettem kelbimbót? Itt vagyok 31 évesen és most készítettem először. De nem utoljára. Nálatok mi a helyzet a kelbimbóval? Jöhet vagy nem? Ha igen, vagy ha nem vagytok biztosak benne, akkor mutatok egy tuti receptet hozzá!

Hirdetés

Hozzávalók (2 személyre):

  • 10 dkg bacon
  • 50 dkg kelbimbó
  • bors
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tk citromlé
  • 5 dkg parmezán
Hirdetés

Elkészítés:

  1. Használhatunk kockázott vagy szeletelt bacont. A szeletelt bacont felvágjuk kis csíkokra. Zsíradék nélküli magas falú serpenyőben vagy lábasban közepes lángon ropogósra pirítjuk. Ha megpirult, akkor kiszedjük és félretesszük.
  2. A kelbimbót megtisztítjuk, félbevágjuk és beledobjuk a baconzsírba. Sózzuk, borsozzuk. Átkeverjük, majd hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon, utána fedőt teszünk rá és 10 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, átkeverjük. Felöntjük a habtejszínnel, citromlével, belereszeljük a sajtot, majd párszor átkeverjük és levesszük a tűzről, ha kissé besűrűsödött.
  4. Tálalás előtt megszórjuk a félretett ropogós baconnel.

TIPP: Használhatunk fagyasztott kelbimbót is, ekkor engedjük fel szobahőmérsékleten és utána járjunk el ugyanúgy, ahogy a recept szól. Elképzelhető, hogy kevesebb idő alatt puhára párolódik.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy adagra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az általam használtaktól. 

A recepthez az alapot a Natasha’s Kitchen weboldalán találtam. Az ott megjelent receptet alakítottam át.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük