amerikai palacsinta glutén- és laktózmentesen

Pár éve lett nagy sláger az amerikai palacsinta, és bár imádjuk a vékony, magyar változatot, szerintem mindenki szemezett már a tengerentúlival, ha még nem is készítette el. Ennek a puha, fluffy palacsintának a receptjét hoztam most el, annyi különbséggel, hogy ez a verzió laktózmentes, gluténmentes és természetesen cukormentes.

Hirdetés

160 grammos szénhidrátdiéta esetén is fogyasztható reggelire, amennyiben kihagyjuk belőle a gyümölcsöt. Gyümölccsel együtt kisétkezésre is ideális. Sós változatban is elkészíthető, terveim között szerepel egy olyan palacsinta kigondolása is. Ebből a mennyiségből összesen 10 darab készül.

Hozzávalók (10 darabhoz):

  • 1 tojás
  • 1,5 dl cukrozatlan mandulatej
  • 2 ek olaj
  • 12,5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 tk sütőpor
  • egy nagy csipet só
  • 1 tk 1:4 erősségű édesítőszer
  • 10 dkg áfonya (elhagyható)
Hirdetés

Elkészítés: 

  1. A tojást, mandulatejet és olajat egy edénybe mérjük és egy villával felkeverjük.
  2. A zabpehelylisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és édesítőszerrel.
  3. Kb. 1,5-2 evőkanálnyi mennyiséget kanalazunk a palacsintasütőre, megszórjuk pár szem áfonyával, és közepes lángon 1-2 percig sütjük egyik oldalát, majd ugyanannyi ideig a másikat is.

TIPP: A palacsintákat akkor érdemes megfordítani, ha a szélük már kicsit sötétebb színű, és nem folyós állagú.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy palacsintára vonatkozik (áfonyával együtt) és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az általam használtaktól! 

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézség: könnyű

Ha kipróbálnád a kakaós pufi változatot, kattints ide! A túrópalacsinta recepjét pedig itt találod.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük