teljes kiőrlésű kakaós pufi palacsinta
Szégyenletes dolgok történtek, közel három hónapja nem írtam. 🙁 Az élet minden területén alkotói válságban szenvedtem/szenvedek, nem csak a diplomámmal kapcsolatban, hanem a sütéssel is. Alig sütöttem, ha meg igen, akkor is a jól bevált dolgokat, lehetőleg jó egyszerűeket. De azt hiszem, kezd visszajönni a kreativitás, ihletek, ötletek. Ez a teljes kiőrlésű kakaós pufi palacsinta egyébként pont egy ilyen „mit egyek, nincs kedvem semmihez, na jó, valamit dobjunk össze jó gyorsan” pillanatban készült.
Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 50 g durum liszt
- 10 g sütőpor
- csipet só
- 1 ek eritrit
- 1 tojás
- 75 ml olaj
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek víz
Elkészítés:
- A liszteket a sütőporral, sóval, sütőporral és eritrittel elkeverjük. Beleöntjük a tejet, olajat, vizet.
- A tojást különválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig hozzákeverjük a liszthez.
- Miután a lisztes keveréket csomómentesre kevertük, beleforgatjuk óvatosan a tojáshabot.
- Ezután én kétfelé szedtem a palacsintatésztát, az egyik felébe belekerült a kakaópor és lazításképpen még egy evőkanál víz.
- A sütéshez, ha jó palacsintasütőnk van, nem kell olaj. Felforrósítjuk a sütőt, majd közepes lángra visszakapcsoljuk.
- A tésztákból felváltva kanalazunk fél-egy evőkanálnyit: egy evőkanál sima tészta, rá egy evőkanál kakaós tészta, ismét egy evőkanál sima, majd ismét egy evőkanál kakaós tészta – attól függ, mekkora palacsintákat szeretnénk.
- Mindkét oldalát barnára sütjük.
Ebből az adagból összesen 16 kisebb palacsinta készült. Az ábra csak tájékoztató jellegű!
Még több palacsinta receptet találsz ezen a linken.
Reggelire is ideális lehet, ha pl. valamilyen növényi tejet használunk, nagyon laktató. 🙂
Ha tetszett ez a teljes kiőrlésű kakaós pufi palacsinta és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂