cheddaros ropogós

A legjobb dolgok mindig abból sülnek ki (szó szerint, haha), amikor van a hűtőben, spájzban egy olyan alapanyag, ami mindjárt lejár és gyorsan csinálni kell belőle valamit. Volt egy jó nagy darab cheddar sajt a fridzsider mélyén, amit egy cukkinitekercshez szerettem volna felhasználni, de annyi minden más bevált kedvencet készítettem a zöldségből, hogy a sajt ottfelejtődött. Így született meg ez a tökéletes chips helyettesítő.

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

Az elkészítése minimális hozzávalót igényel, mindössze három dolog kell hozzá, de ha nem szeretjük a magokat, akkor elég csak egy is. Teljesen gluténmentes, lisztmentes. Lehet még variálni, de a végeredmény egy ropogós, szuper sajtos nassolnivaló lesz. Gyorsan elkészül, viszont meg kell várnunk, amíg hűl egy kicsit, hogy a legjobb eredményt érjük el.

Hozzávalók (kb. 16 db-hoz):

  • 20 dkg cheddar sajt
  • 1,5 dkg mák (darálatlan)
  • 2,5 dkg szezámmag
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a mákot és a szezámmagot. Sütőpapírral bélelt tepsire 1-1 evőkanálnyit adagolunk, egymástól 4-5 cm távolságra. Ne rakjuk túl közel egymáshoz a kupacokat, mert sülés közben terülnek!
  2. 200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésmódban 5-8 percig sütjük, ezalatt a szélük aranybarna lesz.
  3. A sütőből kivéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd rácsra sorakoztatva megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek.

 

Az ábra a szénhidrátdiéta számolós-nem számolós alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat, 16 db esetén 1 db ropogósra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az itt használtaktól.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük