kókuszlisztes lowcarb pizza

Lassan át lehetne nevezni a blogomat Sugarfree Dots – csakis pizzavariációk-ra. 🙂 Egy új receptet hoztam, amit nemrég láttam egy videón facebookon, és természetesen muszáj volt kipróbálni. Teljesen jó alternatíva azoknak, akik gluténmentesen étkeznek, de nem szeretnék a karfiol pizzát kipróbálni, hanem inkább valami tészta-jellegűre vágynak. Ez itt egy vékonytésztás pizza, ami sajtrajongóknak kötelező!

Hirdetés

Az eredeti recept innen származik, amit kicsit átalakítottam, mert az első verzió nem nagyon ízlett. 🙁

Ha több pizza receptet szeretnél, akkor mutatok egy párat: a karfiol alapú pizzáért kattints ide. Ha maradnál mégis a lisztes verziónál, akkkor egy gyorsan elkészülő teljes kiőrlésű változatot találsz itt. Aztán van egy kamupizzám is, ami édesburgonyából készült és itt található a receptje. Mindegyik nagyon finom, így ha megkívántad a pizzát, akkor négy lehetőség közül is választhatsz ahelyett, hogy rendelnél.

Hozzávalók (1 db 32 cm-es pizzához):

  • 17,5 dkg pizza mozzarella
  • 4 dkg natúr krémsajt
  • 2 tojás
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk szárított oregánó
  • ízlés szerinti pizzaszósz és feltét (nálam: cm pizzaszósz, parmezán, trappista, mozzarella és paprikás szalámi)
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésmódban 220 °C-ra.
  2. A mozzarellát lereszeljük és a krémsajttal együtt mikrózható tálba tesszük. 2 percig melegítjük, 30-30 másodpercenként átkeverjük. Akkor jó, ha a sajt nem kemény és teljesen megolvadt.
  3. A két tojást villával felverjük, majd hozzáadjuk a sajthoz. Beleszórjuk a kókuszlisztet, sót és fűszereket. Alaposan összekeverjük és tésztává dolgozzuk.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére helyezzük a tésztalabdát és az ujjunkkal egy kb. 32 cm-es átmérőjű körlappá nyomkodjuk. Megszúrkáljuk villával több helyen (mint a pitetésztát) és az előmelegített sütőben nagyjából 9-12 percig sütjük, míg épphogy elkezdene barnulni.
  5. Ezután kivessszük a sütőből, megkenjük a pizzaszósszal, megrakjuk a tetszőleges feltétekkel és további 10-15 percig sütjük (amíg pl. a sajt ráolvad).

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy egész pizzára vonatkozik, feltétek nélkül (tehát csak a tésztára vonatkozik). Az ábra csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az általam használtaktól.

    Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük