édesburgonya pizza

Az instagramon már feltettem a kérdést a pizza fotója mellett, hogy szerintetek miből készült ez az étel. Mindössze egy helyes válasz érkezett, sokan karfiolra tippeltetek, de a kedvenceim azok a válaszok voltak, hogy „nem tudom, de kérem a receptet”. 🙂 Hát most megkapjátok, és egyúttal le is rántom a leplet a titokról: ez a pizza bizony édesburgonyás! Nem vegán, de tojásmentes, és lisztmentes (gluténmentes), kis ügyességgel pedig laktózmentessé is tehető, a feltétek variációjával pedig vegetáriánussá vagy akár vegánná. Nagyon-nagyon gyorsan elkészül és sütő sem kell hozzá, szóval bátran ajánlom bárkinek. (Hamarabb megvan, mintha rendelnél a netpincérről.)

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű édesburgonya (kb. 20-25 dkg)
  • olívaolaj
  • 2 dkg parmezán
  • 1+1 nagy csipet oregánó
  • 1+1 nagy csipet bazsalikom
  • bors
  • 10 dkg cukormentes pizzaszósz
  • 10 dkg mozzarella (vagy trappista, edami, stb.)
  • 3-4 dkg paprikás szalámi
Hirdetés

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és vékony, 1-1,5 mm-es szeletekre szeleteljük szeletelőn. 🙂
  2. Kevés olívaolajat locsolunk egy nagyobb méretű serpenyőbe, eloszlatjuk, hogy mindenhova jusson belőle. Közepes lángon (kb. 6/10) elkezdjük melegíteni. (Direkt nem írok serpenyő méretet, mert kicsiben is jó, akkor vastagabb lesz a „tészta”, nagyban pedig vékonyabb.)
  3. Az édesburgonyaszeleteket körkörösen, átfedésekkel lerakosgatjuk a serpenyőbe, megszórjuk a parmezánnal, egy-egy csipet oregánóval és bazsalikommal, picit megsózzuk, borsozzuk, majd amikor már halljuk, hogy elkezdett sülni, lefedve 5 percig pároljuk.
  4. Megkenjük a pizzaszósszal, megszórjuk a reszelt sajttal és ráhelyezzük a szalámit. Meghintjük a maradék zöldfűszerrel, visszatesszük rá a fedőt és további 5 perc alatt el is készül.

Az ábra a szénhidrátdiéta számolós-nem számolós alapanyagai alapján tartalmazza az adatokat erre a konkrét ételre vonatkozóan és csak tájékoztató jellegű. Az adatok egy egész pizzára vonatkoznak. A pizza lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz.

Ez a következő része a pizza sorozatnak, de még mindig nincs ám vége. 🙂 A karfiol alapú pizza receptjét ide kattintva találod meg, de ha gyorsan szeretnél élesztős-lisztes pizzát, olyan receptem is van, amit ide kattintva érsz el.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük