epres fehércsokis tekercs

Nemrég említettem, hogy nagyon belejöttem a tekercsek készítésébe, miután ötször próbáltam meg elkészíteni a karácsonyi répatortatekercset. Valószínű emiatt lett névnapi kívánság egy tekercs, ami végül epres és fehércsokoládés verzióban készült el.

Hirdetés

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 tojás
  • csipet só
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 8 dkg eritritpor + 1 ek a feltekeréshez
  • 8 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 tk sütőpor

az eperpüréhez:

  • 20 dkg eper
  • 1 ek eritrit

 a krémhez:

  • 15 dkg cukormentes fehércsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
Hirdetés

Elkészítés: 

  1. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésmódban 175 °C-ra.
  2. A tojásokat a csipet sóval elkezdjük habosra verni egy kézimixerrel. Kb. 1 perc után hozzáadjuk a vaníliakivonatot és az eritritport. További 4-6 percig verjük, amíg megnő a térfogata és világos nem lesz.
  3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Csomómentesre keverjük, majd beleöntjük az előkészített tepsibe és 10 perc alatt készre sütjük.
  4. Miközben a piskóta sül, egy tiszta konyharuhát benedvesítünk. Kiterítjük a konyhapultra és megszórjuk az egy evőkanál eritritporral.
  5. Amint elkészült a piskóta, rögtön átfordítjuk az előkészített konyharuhára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a konyharuhával együtt a hosszabb oldalánál. Így, feltekert állapotban hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Az eperpüréhez az epret feldaraboljuk, megszórjuk az eritrittel és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni, miközben néha-néha átkeverjük. Amikor már rotyog, levesszük a tűzről és egy botmixerrel pürésítjük. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.
  7. A krémhez a fehércsokit felolvasztjuk mikróban. 30-30 másodpercig melegítjük, minden etap után átkeverjük, amíg fel nem olvad teljesen. Félretesszük kicsit.
  8. A mascarponét pár mozdulattal megkeverjük, majd több részletben a fehércsokihoz adagoljuk. Minden adag után alaposan elkeverjük. A legjobb egy kézimixert használni ehhez.
  9. A kihűlt piskótát kitekerjük. Megkenjük a kihűlt eperpürével. Erre rákanalazzuk a fehércsokis mascarponét és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután feltekerjük a piskótát már konyharuha nélkül. Fóliába csomagoljuk és legalább fél órára a hűtőbe tesszük, mielőtt felszeletelnénk.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatok, 22 szelet esetén 1 szeletre vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az általam használtaktól. 

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük