csirkés wrap teljes kiőrlésű tortillában

Ez egy szupergyorsan összedobható szuperfinom étel, ami tök jól dobozolható, így akár előre is el lehet készíteni és másnap munkába, suliba vinni ebédre. A salsa miatt kicsit csípős is, de éppen kellemesen, nem marja szét az ember száját. A recept nagyon egyszerű, így kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánlom.

Hirdetés

A múltkorában kérdeztem rá instán, hogy milyen recepteket látnátok szívesen, és többségben a főételre jöttek a szavazatok, így igyekszem minden héten ilyen recepteket is megosztani az édességek mellett. Ez nekem is segítség, mert így folyton ötletelek és azon gondolkodom, hogy milyen szuper kajákat tudnék enni, vagy fotózni a blogra. Őszinte leszek: ezt már nagyon-nagyon ettem volna, miközben a képeket készítettem, a hús sütése közben pedig olyan isteni illatok terjengtek a konyhában, hogy hú!

Szépen lehet megpakolni, instakompitibilis és diétás. Találtok nálam is tortilla receptet, ha abból készítitek el a csirkés wrapet, akkor ne 8 felé, hanem 6 részre osszátok a tésztát, mert kicsit nagyobb lapokra van szükség. Én most boltit használtam, az egyszerűség kedvéért. A csirke sütéséhez ebben a bejegyzésben is adok tippeket, egészen konkrétan a hétfői csirkemell steak alapján készült a mostani is.

Hozzávalók (2 laphoz):

a csirkemellhez:

  • fél csirkemell (csontozott, bőr nélkül, kb. 30 dkg)
  • 1 tk szárított majoranna
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • olívaolaj a sütéshez 

a wraphez:

  • 2 teljes kiőrlésű tortilla
  • 2-2 ek cukormentes chipotle salsa
  • 1-1 nagy csipet só
  • 1 nagyobb paradicsom (kb. 16-17 dkg)
  • 1-1 levél jégsaláta (kb. 5 dkg)
  • 1-1 szelet lilahagyma (kb. 1,5 dkg)
  • 1-1 dkg fehér cheddar sajt
  • 7-7 g balzsamecetkrém
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A csirkemellhez: A sütőt előmelegítjük 250 °C-ra légkeveréses+grill módban. A csirkemellet befűszerezzük a majorannával, borssal, pirospaprikával és fokhagymaporral. Egy fém nyelű/sütőbe is tehető serpenyőben felforrósítunk egy kevés olívaolajat. Amikor már füstöl, tehát nagyon forró, beletesszük a csirkemellet és minden oldalára kérget sütünk. Nagyjából fél-egy perc alatt szép barna kérget kap. Amint ez megvan, betesszük a forró sütőbe 10-15 percre. Ha elkészült, akkor 5-10 percet pihentetjük, mielőtt vékony szeletekre felvágnánk. (Nagyon vigyázzunk a serpenyő nyelével, mert forró! Ha kivettük a sütőből, terítsünk rá konyharuhát, hogy biztosan ne markoljunk rá szabad kézzel.)
  2. Miközben sül a csirkemell, elővesszük a zöldségeket: felszeleteljük vékony szeletekre a paradicsomot, a jégsalátát keskeny csíkokra vágjuk, a lilahagymaszeleteket félbevágjuk. A cheddar sajtot lereszeljük.
  3. Most jön a wrap összeállítása: A tortillalapokat lehelyezzük a munkafelületre vagy tányérra. Megkenjük a cukormentes chipotle salsával úgy, hogy a tortillák szélétől nagyjából 2-3 cm-t szabadon hagyunk. Megsózzuk. Ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, mellé a salátát és lilahagymát, végül a paradicsomszeleteket. Megszórjuk sajttal és meglocsoljuk a balzsamecetkrémmel (ebből is kapni cukormenteset). 
  4. A wrap feltekerését a csirkemellnél kezdjük, ráhajtjuk a tortilla alsó végét, majd elkezdjük óvatosan feltekerni úgy, hogy közben a két szélét is behajtjuk.
  5. Ha szeretnénk, akkor meleg serpenyőben kicsit megpiríthatjuk az oldalát. Tálalás előtt félbevágjuk és úgy kínáljuk.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy félbevágott wrapre vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. 

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük