cukormentes “nutellás” pite sütés nélkül

Tudjátok, hogy kedvelem az egyszerű, gyorsan összedobható édességeket, meg a csokoládés mogyorókrémet is. Ha ezt eddig nem mondtam, szerintem akkor is sejthető volt, mert nagyon kevés embert ismerek, aki ne szeretné. Ezt a cukormentes „nutellás” pitét nagyon gyorsan össze lehet állítani, nem kell sütni, főzni sem.

Hirdetés

Ez a csokis mogyorókrémes pite nem az a tolakodó fajta, ráadásul a tejszínhabot sem édesítettem meg. A mascarponéval is pont a töménységét szerettem volna ellensúlyozni. Annyira lágy, habos, hogy garantáltan sokak kedvencévé válik. Persze, azokra is gondoltam ám, akik a tömény nutellás édességre vágynak, nekik hamarosan egy ilyen receptet hozok majd!

Hozzávalók (egy 17-18 cm-es formához): az alaphoz:

  • 50 g olvasztott vaj
  • 7 db gullón digestive cukormentes keksz
  • 1 púpos ek holland kakaópor

a krémhez:

  • 300 g szobahőmérsékletű mascarpone
  • 10 g 1:4 erősségű édesítőszer
  • 150 g cukormentes csokoládés mogyorókrém

 a tetejére:

  • 150 ml jéghideg habtejszín
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A vajat felolvasztjuk mikróban, majd a keksszel és kakaóporral együtt aprítógépbe tesszük és jól összedolgozzuk.
  2. Ezt az alapot egy kapcsos formába egyengetjük úgy, hogy 2-3 cm-es pereme is legyen. Ezután hűtőbe tesszük, amíg a krémmel dolgozunk.
  3. Nagyon fontos, hogy a krém minden hozzávalója szobahőmérsékletű legyen, így már előre vegyük ki a hűtőből őket. A mascarponehoz hozzáadjuk az édesítőszert, pár mozdulattal átkeverjük, majd kimérjük hozzá a mogyorókrémet és kézimixerrel összedolgozzuk. A keksz alapra simítjuk és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. Tálalás előtt a pitét óvatosan kivesszük a formából, a jéghideg tejszínből habot verünk, és ízlés szerint díszítjük a piténk tetejét vele.

TIPP 1: Ha szeretnénk, adjunk egy kevés édesítőszert a tejszínhez. TIPP 2: Intenzívebb ízélmény érdekében nyugodtan adjunk hozzá még 50 g cukormentes csokis mogyorókrémet.

    Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, 8 szelet esetén 1 szeletre vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól. 

    A sütemény 10 kisebb szeletre is felosztható.

    Még több pite receptet találsz EZEN A LINKEN. Csokoládés recepteket IDE KATTINTVA találsz. Sütés nélküli recepteket keresel? Akkor kattints IDE!

      Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük