cukormentes csokis tortadara

Mindig csodálattal néztem a tortadíszítéseket, és jó sokáig az is volt a fejemben, hogy na, hát ezt biztos nem lehet cukormentesen megcsinálni. Ugyanezt gondoltam akkor is, amikor a díszekkel telepakolt torták szénhidráttartalmán gondolkodtam, hogy jó-jó, oké, hogy szépen néz ki, na de tényleg meg akarnám én azt enni pluszban egy cukros-lisztes torta tetején? (Néha volt ám igen a válaszom, megnyugtatok mindenkit.)  Ez a cukormentes csokis tortadara házilag elkészíthető, pár hozzávalóból és elenyésző mennyiségű szénhidrátot tartalmaz.

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 70 g eritritpor
  • 20 g holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet instant kávépor
  • 1/2 tk vaníliaőrlemény
  • 30-35 ml víz
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, a kakaócsomókat összetörjük.
  2. Először 30 ml vizet adunk hozzá és csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű, még kevés vizet adunk hozzá.
  3. Zacskóba töltjük és a sarkából icipicit levágunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire, vagy tálcára csíkokat húzunk úgy, hogy lehetőleg ne érjenek össze. (Ez egyébként nagyon zen, szóval egy kicsit lehet pihenni, gondolkodni, megnyugodni, meditálni közben.) Ebből a mennyiségből nekem 2 gáztepsi tele lett. 
  5. 20-24 órán keresztül hagyjuk száradni szobahőmérsékleten.
  6. Száradás után egyszerűen „lepattintjuk” a sütőpapírról, a nagyobb darabokat összetörjük.

TIPP 1: Ebből a mennyiségből kb. 24 cupcake díszítése jön ki. TIPP 2: Kísérletezhetünk a formákkal, pöttyöket, szívecskéket, stb. is nyomhatunk ki belőle.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat az egész mennyiségre és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól.

Ha torta recepteket keresel, amikhez felhasználhatod ezt a tortadarát, kattints ide!

További csokis recepteket ide kattintva találsz!

Ha inkább gyümölcsös édességre vágysz, kattints ide

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük