mindenmentes tahinis csokigolyó

Egyre többször fordulok meg a nemzetközi részlegeken a nagyobb boltokban és néha-néha meglátok egy-egy olyan alapanyagot, amit találok annyira izgalmasnak és ismerősnek (értsd: láttam, hogy valaki használta már), hogy kipróbáljam. Most a tahinin volt a sor, s bár már ettem ilyet, de csak sós ételben, így most egy tahinis csokigolyón volt a sor, ami ráadásul mindenmentes és vegán is.

Hirdetés

Egy ilyen csokigolyó képét láttam Nadia’s Healthy Kitchen instagramján és végre eljött az idő, hogy kipróbáljam, nyilván kis módosításokkal.

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 75 g tahini
  • 10 g holland kakaópor
  • 15 g kókuszreszelék
  • 25 g gluténmentes zabpehelyliszt (vagy gluténmentes zabpehely apróra darálva)
  • 5 tk cukormentes karamellszirup
  • 2-3 csepp folyékony édesítőszer, ízlés szerint
  • 15 g szezámmag
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A szezámmag kivételével az összes hozzávalót kimérjük és alaposan összekeverjük. 
  2. A masszát 12 részre osztjuk, golyókat formázunk belőle és meghempergetjük a szezámmagban.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy darab golyóra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól. 

Még több kakaós receptért kattints ide!

Ha egyszerű, sütés nélküli édességre vágysz, itt találsz hozzá recepteket.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük