triplacsokis cupcake cukormentesen

Ezeket a cukormentes csokis cupcake csodákat igazából azért sütöttem, mert két dolgot akartam kipróbálni. Az egyik a cukormentes, nulla CH-s kakaós tortadarám, ami már legalább 2 hete várta, hogy felhasználjam, a másik pedig egy csokis krém, amivel lehet díszíteni a tortát, muffint, stb. Ha a krém díszítést lehagyjuk róla, akkor egy szuper laktózmentes, tejmentes csokis muffint kapunk, de így csomagban, mindennel együtt egy mennyei triplacsokis édességet.

Hirdetés

A csokis/kakaós tortadara, vagy bármilyen tortadara, díszítés már régóta izgatta a fantáziámat, de amint megcsináltam, egyszerűen nem tudtam semmihez sem felhasználni. Pedig először annyi ötletem volt… Aztán a muffinpapírokat sem találtam itthon, mert valahova úgy eltettük őket, hogy még a dobozra se nagyon emlékeztünk. Megfogadtam, hogy ha meglesznek, akkor muffint sütök muffinnal. A cukormentes csokis tortadara receptjét itt találod.

🍀 🍀 🍀 Jelenleg pedig fut egy NYEREMÉNYJÁTÉK az instagram oldalamon, amihez a CukormentesWebshoppal válogattunk össze egy szuper csomagot, amiben mindenféle finomság helyet kapott. A játék 2020.03.22.-ig tart, gyertek játszani! Az alábbi csomagot nyerhetitek meg:

A játékhoz a csomagot a CukormentesWebshop biztosította.

Hozzávalók (12 darabhoz):

a muffinhoz:

  • 1 tojás
  • 2 dl cukrozatlan mandulatej
  • 85 ml olaj
  • 3 tk 1:4 erősségű édesítőszer
  • 1 csipet só
  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 g holland kakaópor
  • 70 g cukormentes étcsokoládé

 a tetejére:

  • 160 g mascarpone
  • 40 g natúr krémsajt
  • 10 g 1:4 erősségű édesítőszer
  • 10 g holland kakaópor
  • 30 g cukormentes étcsokoládé
  • cukormentes csokis tortadara (recept itt

 Elkészítés:

  1. Egy 12 db-os, normál méretű muffinformát kibélelünk muffinpapírral és a sütőt előmelegítjük hőlégkeveréses módban 175 °C-ra.
  2. A tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a mandulatejet, olajat, édesítőszert és sót. Egy villával felkavarjuk.
  3. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, sütőport, kakaóport. Összekeverjük, az összeállt kakaórögöket összetördeljük.
  4. A csokoládéból 20 g-ot felolvasztunk, a maradék 50 g-ot pedig kis darabkákra vágjuk.
  5. A tojásos keverékhez adjuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük egy spatulával vagy fakanállal. Belekeverjük az olvasztott csokoládét is. Végül beleszórjuk a feldarabolt csokit és egy-két mozdulattal átkeverjük.
  6. Egyenlő arányban az előkészített formákba adagoljuk a masszát és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A muffinokat díszítés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A krémhez a mascarponét, krémsajtot összekeverjük. Beleszórjuk az édesítőszert és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük. Az étcsokoládét felolvasztjuk mikróban 15 másodperces részletekben, jól átkeverve minden részlet után, hogy ne égjen le, de nem kell neki sok, kb. fél perc alatt fel is olvad. Egy-két percre félretesszük hűlni, majd belekeverjük a krémbe. Habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a cupcake-eket, végül cukormentes kakaós tortadarával megszórjuk.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy darab cupcake-re vonatkozik minden díszítéssel együtt. Az ábra csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól!

Még több csokis receptet találsz ITT!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük