mindenmentes vegán házi müzliszelet

Már régebb óta kísérletezem a házi vegán és mindenmentes müzliszelettel, de úgy érzem, most sikerült egy olyan változatot elkészítenem, ami nagyon ízlik. Nem az a bolti ragacsos, nagy szemes változat, de van benne minden jó: magok, zabpehely, csokoládé és egy kis gyümölcs, ami összetartja.

Hirdetés

🍀 🍀 🍀 NYEREMÉNYJÁTÉK!

Jelenleg fut egy nyereményjáték 2020.03.22. vasárnapig az instagram oldalomon, ahol a képen látható  ajándékcsomagot nyerheti meg egy szerencsés olvasóm. Az ajándékcsomagot a CukormentesWebshop biztosította a játékhoz, nagyon szuper nasikat válogattunk össze benne. 🙂

Arról, hogy a datolyát „szabad”-e fogyasztani IR-diéta alatt, megoszlanak a vélemények. Én sosem szerettem a szigorú tiltást, szerintem sokkal-sokkal többet ártunk vele, mintha néha-néha megennénk egy-egy olyan gyümölcsöt, amit ki se mondom, milyen listára tesznek egyes emberek. Nálam nincsenek ilyen negatív kicsengésű dolgok, szabályok. Mindenki maga dönthet arról, hogy neki mi fér bele és ezt mindenki tartsa tiszteletben. 🙂

Hozzávalók (16 szelethez):

  • 15 szem datolya (mag nélkül, 60 g)
  • 1,5 dl forró víz
  • 160 g (gluténmentes) zabpehely
  • 70 g mag vegyesen (nálam 15 g törökmogyoró, 40 g dió, 15 g mandula)
  • 50 g kókuszreszelék 
  • 40 g cukormentes étcsokoládé
  • 100 g földimogyoró
  • 15 + 60 g kókuszolaj
  • csipet só
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A datolyát kimagozzuk és leöntjük a forró vízzel, hogy ellepje. 10 percig hagyjuk ázni.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra alsó-felső sütésmódban. Egy magas falú 18×25 cm-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
  3. A zabpehelyből 100 g-ot apróra darálunk és egy tálba tesszük az egész zabpehellyel együtt.
  4. A 70 g magot szintén apróra daráljuk és hozzáadjuk a zabpehelyhez.
  5. A kókuszreszeléket is hozzáadjuk, a csokoládét pedig apróra vágjuk és szintén belekeverjük.
  6. A földimogyorót aprítógépbe tesszük és 1-2 perc alatt krémesítjük. Végül hozzáadjuk a 15 g kókuszolajat, egy csipet sót és teljesen krémesre dolgozzuk a mogyoróvajat.
  7. A datolyát a vízzel együtt az aprítógépbe tesszük és krémesre dolgozzuk.
  8. Végül a zabpelyhes magos keverékhez adjuk a 60 g kókuszolajat, mogyoróvajat és a datolyás krémet is. Alaposan eldolgozzuk. Ezt az előkészített sütőtálba simítjuk és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük egy órára, mielőtt éles késsel felszeletelnénk.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy szeletre vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól! 

További mindenmentes receptekért kattints ide!

Több vegán receptet is találsz ide kattintva.

Láttad már a nagy magvaj kalauzt, ahol többféle magból (pl. mogyoró, mandula, pisztácia, stb.) készült vaj elkészítését mutatom be lépésről-lépésre? Ha még nem, akkor kattints erre a linkre!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük