cukormentes csokis mogyorókrémes brownie kosárka

Azt vettem észre, hogy a nutellás-csokis receptek jobban mennek nálatok, hát mondjuk meg tudom érteni, mert én is imádom őket. Édesszájú vagyok, látszik is rajtam, de próbálom azért minimalizálni és természetesen minden esetben diétabaráttá alakítom őket. Ez a cukormentes, teljes kiőrlésű brownie kosárka krémsajtos csokis mogyorókrémmel van töltve és isteni finom!

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi, szülinapi számában is.

Ezt a változatot a dupla, fehér-csokis mogyorókrémmel töltöttem, de lehet használni „simát” is hozzá, ne aggódjatok, úgy is nagyon finom lesz! 🙂 A sütési idő viszont nagyon fontos, mert ha túlsül a brownie, nehezebb dolgunk lesz vele, és ennek a süteménynek pont a szaftos belseje a lelke.

Nyereményjáték! 🍀 Jelenleg pedig fut egy szuper nyereményjáték az instagramomon 2020.03.13. és 2020.03.22. között, ahol egy minden jó dologgal megpakolt csomagot nyerhet meg egy szerencsés. A csomagot a CukormentesWebshoppal közösen válogattunk össze nektek. Gyertek játszani! 🙂

Hozzávalók (12 darabhoz):

a browniekhoz:

  • 100 g vaj + kevés a formákhoz
  • 110 g eritrit
  • 1 ek 1:4 erősségű édesítőszer
  • 60 g cukormentes étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 55 g holland kakaópor
  • 90 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk vaníliaőrlemény
  • 3 ek cukrozatlan mandulatej

a krémhez:

  • 120 g natúr krémsajt
  • 100 g cukormentes csokoládés mogyorókrém
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésmódban 175 °C-ra, a muffintepsi mélyedéseit alaposan kivajazzuk. Lehetőleg ne használjunk papírt hozzá.
  2. A vajat mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a kétféle édesítőszert és beledaraboljuk a csokoládét, majd addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. 
  3. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, alaposan eldolgozzuk benne. 
  4. Elvegyítjük a sót, a kakaót, a lisztet, a sütőport és a vaníliát. A csokoládés masszához adjuk és csomómentesre keverjük, végül a mandulatejjel lazítjuk.
  5. Egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben és 14-16 perc alatt készre sütjük. 1-2 percet hűlni hagyjuk, majd egy üdítősüveg kupkjával benyomjuk a még meleg brownie-k közepét. Mindet rácsra tesszük és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  6. A krémsajtot csomómentesre keverjük a csokoládés mogyorókrémmel és a tésztakosárkákba kanalazzuk.

TIPP: Házilag is készíthetünk csokoládés mogyorókrémet, ehhez nálam is találsz receptet.

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy darabra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól!

Még több csokis receptért kattints ide!

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük