cukormentes teljes kiőrlésű palacsinta torta

Boldog nemzetközi palacsinta napot! Idén ugyanis február 25.-re esett ez a nap, ami kedd, amikor receptet szoktam posztolni, szóval ezt a napot én nem is akármilyen palacsintával ünneplem…egy teljes kiőrlésű cukormentes palacsinta torta fogja megkoronázni ezt az ünnepet! Megmutatom azt is, hogy én milyen töltelékkel készítettem el.

Hirdetés

Ha szeretnétek, akkor nyugodtan megduplázhatjátok a mennyiséget és akkor még magasabb lesz a torta. Ezt a receptet pedig amúgy is használhatjátok palacsinta sütéshez, mert szuper vékony, teljes kiőrlésű és szakadásmentes palacsinták sülnek ki belőle (szó szerint!). A tölteléknek is csak a fantázia szab határt (na meg a kalóriaszámolás és szénhidrátmennyiség).

Hozzávalók:

a palacsintákhoz:

  • 270 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • egy nagy csipet só
  • 4 tojás
  • 4 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • kevés olaj a sütéshez

a töltelékhez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 140 g cukormentes étcsokoládé
  • egy csipet só
  • 10-15 g 1:4 erősségű édesítőszer
  • 160 g mascarpone
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a vizet és a habtejszínt, majd villával kicsit felkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez apránként, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen a tészta.
  2. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal és felforrósítjuk. 15 db nagy palacsintát sütünk a tésztából (vagy amennyi kijön belőle): mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A kisült palacsintákat hagyjuk kihűlni. Lefedhetjük fóliával is, hogy ne száradjanak ki.
  4. A krémhez a habtejszínt csípősre melegítjük, beletördeljük a csokit, majd 1-2 percig állni hagyjuk. Utána lassú, könnyed mozdulatokkal addig kevergetjük, amíg selymes krémet nem kapunk. Megszórjuk a sóval és édesítőszerrel, és ezt is elkeverjük benne. Az édesítő mennyisége attól függ, mennyire vagyunk édesszájúak. A mascarpone hozzáadása után még édesíthetünk rajta. 5 percre félretesszük a csokikrémet.
  5. Miután pihentetettük kicsit a krémet, spatulával beleforgatjuk a mascarponét.
  6. Összeállítjuk a tortát: egy tortatálra vagy tálra helyezzük az első palacsintát, vékonyan megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a következő palacsintát, amit megint megkenünk, és így tovább. Végül az utolsó palacsinta tetejét is megkenjük a csokikrémmel.

TIPP: Hogy még szebb legyen a végeredmény, helyezzünk a tortára egy tálat, mielőtt az utolsó lépésben megkennénk a krémmel. A tál mentén szépen körbe tudjuk vágni, így szabályos kör alakú tortát kapunk.

 Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy 12 szeletre osztott palacsinta torta esetén 1 szelet adatait tartalmazza és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól. 

Még több palacsinta receptet találsz IDE KATTINTVA!

Ha csokis recepteket keresel, KATTINTS IDE!

Ha másfajta tortára vágysz, tortarecepteket ITT TALÁLSZ.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük