teljes kiőrlésű húsvéti quiche

Én nagyon szeretem a sonka-tojás-kalács-torma kombót, de elhiszem, hogy vannak olyanok, akik hamar ráunnak és inkább valami másban fogyasztanák el a maradék sonkát és főtt tojást. (Maradék sonka, tojás húsvétkor, haha, nálunk nem.) Szóval ez a húsvéti quiche egy ilyen maradékmentő étel és teljesen más ízvilág, mint a kalácsos húsvéti reggeli.

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.

Hozzávalók 25 cm-es piteformához: a tésztához:

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 120 g jéghideg vaj + kevés a formához
  • 1/2 tk só
  • 1 tojás
  • 1 tk jéghideg víz

a töltelékhez:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 4 tojás
  • 1 tk só
  • 1/4 tk őrölt fekete bors
  • 1 újhagyma
  • 150 g füstölt, főtt sonka
  • 1 tk reszelt torma
  • 60 g mozzarella
  • 4 főtt tojás

a tálaláshoz:

  • 1 kisebb csokor snidling
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A lisztet aprító- vagy turmixgépbe tesszük, belekockázzuk a vajat, hozzáadjuk a sót. Morzsásra dolgozzuk a géppel, majd hozzáadjuk a tojást és a vizet. Pár másodperc alatt összeállítjuk a géppel a tésztát. Ha nem állna össze, kevés vizet adunk még hozzá. Fóliába csomagoljuk, kissé kilapítjuk, és hűtőbe tesszük 1/2 órára.
  2. A sütőt – légkeveréses módban – előmelegítjük 200 °C-ra. A piteformát vékonyan kivajazzuk.
  3. A tésztát 2 ív fólia között vékonyra, a piteformánál kicsit nagyobbra nyújtjuk. Nyújtófára tekerjük, a formára helyezzük, majd szépen beleegyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, letakarjuk sütőpapírral, szárazbabot szórunk rá, és 15 perc alatt elősütjük.
  4. A sütőből kivéve a szárazbabot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, a sütő hőfokát mérsékeljük 175 °C-ra.
  5. A tejszínt alaposan összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk. Beleszeleteljük az újhagymát, belevegyítjük a felkockázott sonkát, a tormát és a reszelt sajtot.
  6. A főtt tojásokat félbevágjuk, körben elrendezzük a tésztaalapon. A tejszínes keveréket óvatosan a tésztára csurgatjuk, és a pitét 175 °C-on 45-50 perc alatt készre sütjük. Frissen vágott snidlinggel megszórva tálaljuk. 

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, 8 szeletre osztott quiche esetén 1 szelet tápanyagait tartalmazza és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai, méretei, stb. is eltérhetnek az általam használtaktól!

Még több húsvéti receptért kattints ide

Főétel recepteket ide kattintva találsz.

Pite receptekért kattints ide

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük