málnás minitorta gluténmentesen és cukormentesen

Mindig is szerettem volna hófehér tortalapot sütni, és ehhez a neten sehol sem találtam útmutatót. De komolyan. Vagy én vagyok béna, vagy tényleg nem próbálkozott ezzel senki, vagy nem tudom. De azért sikerült szerencsére. Ez a gluténmentes, cukormentes málnás minitorta egy kis elegáns, gyors édesség.

Hirdetés

Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.

Hozzávalók:

a tortalaphoz:

  • 80 g tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1,5 tk 1:4 erősségű édesítőszer
  • 18 g kókuszliszt
  • 1 tk kókuszolaj

a krémhez:

  • 80 g krémsajt
  • 15 g 1:4 erősségű édesítőszer porrá őrölve
  • 30 ml habtejszín
  • 5 g málnapüré (mag nélkül)

a díszítéshez:

  • 16 szem málna
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőszert. Evőkanalanként beleszórjuk a kókuszlisztet, miközben kézi mixerrel folyamatosan verjük, végül hozzácsurgatjuk a kókuszolajat.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, leterítjük 1 ív sütőpapírral, és kinyújtjuk. Addig egyengetjük, amíg egyenletes vastagságú, 20×10 cm-es téglalapot nem kapunk. Előmelegített, 175 °C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ha a tészta széle megbarnulna, éles késsel levágjuk. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk, így 2 db 10×10 cm-es lapot kapunk.
  3. A krémsajtot és a tejszínt fagyasztóba tesszük 10-15 percre. Előbbit kézi mixerrel pár másodperc alatt átkeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, és további pár másodpercig keverjük. A tejszínt több részletben hozzáadagoljuk, és addig mixeljük (3-5 perc), amíg sűrű nem lesz. Beleöntjük a málnapürét, néhány mozdulattal átkeverjük, majd hűtőbe tesszük 15-20 percre.
  4. A torta összeállításához az egyik lapot tálra helyezzük, a széleit körberakjuk 12 szem málnával, a közepére pedig habzsákból krémet nyomunk. Ráhelyezzük a másik lapot, a széleit a habzsákból kinyomott krémmel díszítjük, a közepére pedig 4 málnaszemet helyezünk.

Igen, valóban ilyen kevés kókuszliszt kell hozzá. A kókuszliszt nagyon megszívja magát folyadékkal, így jóval több tojásra, olajra, vízre, tejre, stb. van szükség a kókuszlisztes recepteknél. Emellett senki se várjon ettől simalisztes piskóta állagot, mert nem olyan lesz a tésztája!

Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy egész tortára vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai, méretei, stb. is eltérhetnek az általam használtaktól!

Még több torta receptet találsz itt!

Gluténmentes receptekért kattints ide!

Gyümölcsös recepteket pedig ezen a linken találsz.

Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük